NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, centru de testare pentru coronavirus

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare a devenit, în mod oficial, centru de testare pentru coronavirus, primele teste urmând să fie efectuate în această săptămână, conform unei informări a Consiliului Judeţean (CJ).

„Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare a devenit, oficial, centru de testare pentru coronavirus. Ministerul Sănătăţii a publicat în Monitorul Oficial următoarele: Spitalul Judeţean Satu Mare s-a alăturat centrelor de testare din Cluj-Napoca, Bucureşti şi Timişoara. Pataki Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, a declarat că, odată cu acest pas, Spitalul Judeţean Satu Mare a devenit parte a Programului Naţional de Sănătate, astfel va putea beneficia şi de ajutor financiar.

Aparatura necesară pentru depistarea COVID-19 a primit deja, pe lângă regulamentul ministerial, şi aprobarea Direcţiei de Sănătate Publică, ceea ce certifică competenţa laboratorului pentru efectuarea testelor COVID-19”, se arată, marţi, într-o postare pe pagina de Facebook a CJ.

Primele teste vor fi efectuate în cursul săptămânii în cur, avantajul constând în faptul că probele prelevate de la pacienţii din judeţ nu vor trebui trimise la centrul din Cluj-Napoca, diminuându-se astfel timpul de aşteptare a rezultatelor.

„Pentru instalarea laboratorului, respectiv pentru achiziţionarea dispozitivelor şi echipamentelor medicale, Consiliul Judeţean Satu Mare a alocat, din bugetul propriu, suma de 600.000 lei. Spitalul Judeţean Satu Mare, devenit de azi centru oficial de testare, are obligaţia de a efectua testele pe probele colectate de Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică, respectiv de Serviciul de Ambulanţă, dar trebuie să onoreze şi solicitările adresate de alte judeţe”, au mai precizat reprezentanţii CJ.

BZI

loading...
Advertisements

Related posts

Taxa auto creste cu 10% la Euro 4 si Euro 3 si scade cu 60-90% la Euro 2, Euro 1 si non-euro

Redacția

Românii care pleacă de la oraş ca să lucreze grădina de la ţară vor fi amendaţi. Precizări importante făcute de MAI

Redacția

S-au epuizat voucherele din programul Rabla pentru electrocasnice. Următoarea sesiune, peste 15 zile

Redacția
Încarcă...