NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Primarul Pantazi se află în topul marilor cultivatori din județul Iași. Ce sumă a primit de la APIA, pentru subvenții, anul trecut

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) a acordat pentru campania agricolă de anul trecut trecut aproape 33 de milioane primelor zece firme care deţin terenuri agricole în judeţul Iaşi.

 

  

La fel ca şi în anii precedenţi, cea mai mare sumă a fost încasată de o firmă cu capital străin, Orgapic SRL, care a primit de la stat 8,7 milioane de lei. Societatea deţine în judeţul Iaşi suprafeţe mari de teren, pe care cultivă cereale bio. Administrată de Volker Widmaier şi Siegfried Inninger, Orgapic este deţinută de omul de afaceri Clemens Tönnies, patron al clubului de fotbal german Schalke 04. Potrivit ultimului bilanţ declarat Ministerului Finanţelor, cel aferent anului 2017, Orgapic a derulat o cifră de afaceri de aproximativ 10,5 milioane de lei, cu puţin peste valoarea subvenţiei de la APIA. Orgapic are 39 de angajaţi.

Locul 2 în clasamentul încasărilor de la APIA este ocupat de firma agricultorului Mihai Haraga, Agricola 96 SA, care a încasat 4,5 milioane de lei. Societatea are 165 de angajaţi şi a derulat, în 2018, o cifră de afaceri de 57,8 milioane de lei, cu un profit declarat de 3,7 milioane de lei.

Podiumul firmelor subvenţionate este completat de firma fraţilor Petru şi Pavel Gherghiceanu, Gherghiceanu SRL. Cu o cifră de afaceri de pste 10 milioane de lei şi 36 de angajaţi, societatea din Iugani care cultivă cereale a primit de la APIA aproape 4 milioane de lei.

Advertisements

Agrocomplex Lunca Paşcani a primit şi ea în jur de 3,4 milioane de lei, în timp ce, pe locul 5 s-a situat, conform datelor oferite ziarului de către reprezentanţii de la Iaşi ai APIA, de SC Panifcom SRL, care a încasat aproape 3 milioane de lei. Firma deţinută de omul de afaceri Liviu Bălănici a realuzat, anul trecut, un profit net de 5,1 milioane de lei, cu o cifră de afaceri de aproximativ 33 de milioane de lei.

Agrocom Strunga, Agromec Movileni, SC Adige, Agralmixt şi Cotnari SA completează topul marilor zece cultivatori din judeţul nostru.

Până la momentul furnizării răspunsului de către APIA, reprezentanţii acestei instituţii ne-au transmis că nu fuseseră efectuate plăţile pentru campania din 2019. APIA Iaşi a precizat că nu ne poate preciza, nominal, ce suprafeţe de teren deţine fiecare dintre cele zece companii în parte.

Advertisements

„Informaţiile referitoare la suprafeţe nu fac parte din categoria informaţiilor care pot fi furnizate de către instituţia noastră în condiţiile prevăzute de Regulamentul UE nr. 1306 din 17 decembrie“, ne-a precizat instituţia.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

Acţiunile Siretul Paşcani cresc pentru a doua zi cu peste 10%

Redacția

Ajutoare de sute de milioane de euro, de la Uniunea Europeană, pentru antreprenorii români afectați de pandemia de coronavirus

Redacția

Ieşenii care vor să cumpere vechime la pensie trebuie să achite cel puţin 40.176 lei

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site