NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Târgu Frumos

Primarul din Târgu Frumos a câștigat procesul cu ANI!

Ionel Vatamanu, primarul orașului Târgu Frumos, a câștigat litigiul pe care îl avea cu Agenția Națională de Integritate (ANI). Astfel, magistrații din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au respins recursul formulat de ANI împotriva deciziei luate de Curtea de Apel Iași.

Inițial, judecătorii ieșeni au admis acțiunea formulată de Vatamanu și au dispus anularea raportului de evaluare întocmit de inspectorii de integritate pe data de 12 iulie 2017. Atunci, cei de la ANI l-au acuzat pe primar de incompatibilitate. Conform celor de la ANI, Ionel Vatamanu ar fi semnat, în calitate de primar, un contract având ca obiect concesionarea unui teren de 98 mp către o societate comercială, Țac Țac SRL, la care soția edilului ar fi fost administrator și asociat. Constatarea ar fi fost făcută de ANI în urmă cu aproape trei ani.  Ulterior, primarul din Târgu Frumos a contestat raportul în instanță și a avut câștig de cauză.

Contactat telefonic, unul dintre avocații care l-au reprezentat pe edil s-a arătat încântat de soluția obținută. „Am reușit, împreună cu colega mea, Ana Maria Antohe, să demonstrăm nelegalitatea raportului ANI și să evităm aplicarea unei sancțiuni abuzive față de clientul nostru”, a declarat avocatul Robert Amuntencei.

sursa www.bzi.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Casieria Târgu Frumos, închisă în perioada 3 august-19 august 2020

Redacția

Activități culturale dedicate poetului Mihai Eminescu la Biblioteca din Târgu Frumos

Oana Cordoneanu

Târgoveții au acces la o bază sportivă modernă!

Marius Parteni
Încarcă...