NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație Știrea zilei

Primarul Dumitru Pantazi despre problema locurilor de veci: „Vom preda vechiul cimitir către noua societate a Consiliului Local”

Criza locurilor de veci este un real motiv de nemulțumire al pășcănenilor, care atunci când au un necaz în familie, trebuie să scoată din buzunar și 5.000 de euro pentru achiziția unui mormânt.

Toate acestea în condițiile în care Primăria municipiului  are în administrare vechiul cimitir și un regulament prin care se prevăd tarifele redevenței anuale pentru concesionarea unui loc de veci.

De această situație este conștient și primarul Dumitru Pantazi, care într-o emisiune televizată a explicat că municipalitatea va inventaria locurile de veci și le va preda noii societăți înființate de Consiliul Local. Mai mult, edilul a promis că va încerca să mai cumpere teren lângă vechiul cimitir pentru a-l extinde.

„Avem societatea nou făcută care o să se ocupe. Am zis înainte de sărbători că o să demarăm o comisie de inventariere în vederea predării către noua societate a cimitirului, în administrare. O să discut cu cei care au terenuri lîngă cimitir , poate cumpărăm și rezolvăm cel puțin pentru un an situația care a creat atâtea nemulțumiri”, a spus primarul Dumitru Pantazi, la televiziunea sa favorită.

Consiliul Local a aprobat încă din primăvara anului 2000 o hotărâre privind amenajarea unui nou cimitir, însă până acum această investiție nu a fost realizată, deși în 2014 primarul Dumitru Pantazi promitea realizarea acestui obiectiv.

loading...
Advertisements

Related posts

Marius Pintilie, după ce primarul a anonimizat documente publice pentru a apăra interesele familiei sale: „Când e vorba de interesul său aplică o măsură, iar alta pentru oponenții politici!”

Răzvan Grecu

Furnizarea apei potabile este întreruptă în cartier Vatra, Pașcani

Redacția

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Redacția
Încarcă...