NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație Știrea zilei

Primarul Dumitru Pantazi despre problema locurilor de veci: „Vom preda vechiul cimitir către noua societate a Consiliului Local”

Criza locurilor de veci este un real motiv de nemulțumire al pășcănenilor, care atunci când au un necaz în familie, trebuie să scoată din buzunar și 5.000 de euro pentru achiziția unui mormânt.

Toate acestea în condițiile în care Primăria municipiului  are în administrare vechiul cimitir și un regulament prin care se prevăd tarifele redevenței anuale pentru concesionarea unui loc de veci.

De această situație este conștient și primarul Dumitru Pantazi, care într-o emisiune televizată a explicat că municipalitatea va inventaria locurile de veci și le va preda noii societăți înființate de Consiliul Local. Mai mult, edilul a promis că va încerca să mai cumpere teren lângă vechiul cimitir pentru a-l extinde.

„Avem societatea nou făcută care o să se ocupe. Am zis înainte de sărbători că o să demarăm o comisie de inventariere în vederea predării către noua societate a cimitirului, în administrare. O să discut cu cei care au terenuri lîngă cimitir , poate cumpărăm și rezolvăm cel puțin pentru un an situația care a creat atâtea nemulțumiri”, a spus primarul Dumitru Pantazi, la televiziunea sa favorită.

Consiliul Local a aprobat încă din primăvara anului 2000 o hotărâre privind amenajarea unui nou cimitir, însă până acum această investiție nu a fost realizată, deși în 2014 primarul Dumitru Pantazi promitea realizarea acestui obiectiv.

Advertisements

Related posts

Răzvan Grecu: „Primarul Dumitru Pantazi ar trebui să demisioneze și să-și ceară scuze celor anchetați de DNA pentru că i-au ajutat firma să scape de datorii”

Marius Parteni

Spitalul CF Paşcani a rămas fără anestezist. Până la organizarea unui concurs se vor efectua doar intervenţii chirurgicale cu anestezie locală

Ema Roman

Interdicţii de tonaj, restricţii de viteză şi zonă de staţionare cu durată limitată! Vezi unde vor fi valabile aceste măsuri

Ema Roman
Încarcă...