NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Comunicat de presă Florin Constantinescu: România trebuie să stimuleze investiţiile

În şedinţa Senatului din 18 februarie 2015 senatorul păşcănean Florin Constantinescu a avut o declaraţie politică cu titlu: Avem a 5-a cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană.

În cadrul declaraţiei politice Florin Constantinescu, care este şi Chestor al Senatului, a trecut în revistă ultimele informaţii prezentate de Institutul Naţional de Statistică arătând că România a avut anul trecut o creştere economică de 2,9%, după un avans de 0,5% în trimestrul 4.

“Ascensiunea PIB-ului a fost susţinută de cererea externă şi de revenirea cererii interne. Constribuţia industriei şi a comerţului sunt relevante: producţia industrială a crescut anul trecut cu 6,1%, comerţul a crescut cu 7%. Exporturile au fost în ascensiune, atingând un maxim istoric de 52,5 miliarde de euro. Inflaţia a coborât sub 1%, atingând un nou minim istoric”, a spus senatorul Florin Constantinescu.

În context, senatorul social-democrat a arătat şi care au fost aspectele mai puţin bune: investiţiile străine – care au rămas la un nivel modest, construcţiile au scăzut cu 6%, insolvenţele au rămas la un nivel ridicat, “creditele  constituie în continuare o piatră de moară pentru români”, în zona IMM-urile, a antreprenorilor, există în continuare un orizont de aşteptare privind măsuri care să încurajeze mediul de afaceri şi să stimuleze creşterea economică. Apreciind că România trebuie să stăruie mai mult şi politicile trebuie să fie ferme şi constante, Florin Constantinescu a declarat că nu trebuie să aşteptăm ca economia să funcţioneze, ci trebuie să o stimulăm, să o încurajăm prin măsuri oportune şi corespunzătoare aşteptărilor ei.

În acelaşi registru, senatorul păşcănean a adus în discuţie raportul analiştilor de la compania britanică de consultanţă Capital Economics afirmând că “economia României va avansa cu 3% în acest an şi cu 3,3% anul viitor, datorită evoluţiei pozitive a cererii interne (…) România are un potenţial de creştere economică pe termen lung de 4% pe an, asemenea Bulgariei, Poloniei şi Turciei, potrivit analiştilor.”

În finalul expunerii Florin Constantinescu a afirmat că această creştere economică de 2,9% “ar trebui să ne entuziasmeze, dar nu ar trebui să ne mulţumească, dacă ne gândim la decalajul pe care România îl are de recuperat faţă de ţările dezvoltate. (…) Putem avea şi mai mult în 2015. Una dintre condiţii, poate cea mai importantă după părerea mea, este să investim; România trebuie să stimuleze investiţiile”.   

  Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Surse: Numele propuse pentru înlocuirea miniștrilor demisionari din PSD

Redacția

Benone Mihuț, despre excluderea din PSD: “Cine nu este unanim cu primarul, pățește ca mine”. Iată cine sunt cei care au votat pentru excluderea sa

Marius Parteni

Marcel Ciolacu anunță excluderi din PSD! Parlamentarii absenți de la votul moțiunii de cenzură vor fi dați afară

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site