NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarii, singurii responsabili de indexarea taxelor locale

Guvernul va modifica din nou Codul Fiscal, in regim de urgenta, prin introducerea unui singur articol care stabileste ca primarii sunt cei care hotarasc cu privire la aplicarea indexarii impozitelor si taxelor locale in raport de evolutia inflatiei din ultimii trei ani.

Noua prevedere va fi introdusa de Guvern printr-o ordonanta de urgenta ce urmeaza sa fie aprobata in perioada imediat urmatoare. „In prezent, in concordanta cu prevederile din Codul fiscal, nivelul impozitelor si taxelor locale se indexeaza o data la trei ani, tinand cont de evolutie ratei inflatiei de la ultima indexare. Prin aceasta modificare, autoritatile deliberative ale administratiei publice locale decid cu privire la aplicarea indexarii, incepand cu anul urmator intrarii in vigoare a hotararii Guvernului”, se arata intr-un document al Executivului.

In urma cu o saptamana, Guvernul a decis ca nivelul taxelor locale prevazute in grila creste pentru anul viitor cu 16,05% ca urmare a indexarii cu rata inflatiei pe ultimii trei ani, potrivit legii, precizand ca, fata de suma rezultata, autoritatile locale pot decide o crestere sau o scadere intr-o marja de 20%.

sursa Ziarul de Iasi

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Același Consiliu de Administrație de la RAGCL merge în etapa următoare cu 16 de “Da”

Marius Parteni

Stadiul lucrărilor de modernizare a DJ Blăgești-Hărmănești-Todirești

Oana Cordoneanu

PSA acordă facilități clienților datornici

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site