NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarii cer Guvernului acordarea unei indemnizații speciale. „Ar fi o chestie morală de recunoaștere a importanței acestei funcții”

Edilii au mers la Palatul Victoria pentru a cere fonduri suplimentare pentru funcționarea primăriilor. De asemenea, au prezentat un calcul comparativ care arată că un muncitor necalificat, numit „Dorel” câștigă cât un primar.

Astfel, au insistat inclusiv pentru pentru acordarea indemnizației speciale pentru primari:

Președintele Asociației Comunelor din România, Dorinel Soare:

„Este impropriu spus pensie specială, este indemnizație de vârstă, ar fi o chestiune morală de recunoaștere a importanței aceste funcții care a devenit o profesie de primar. Impactul bugetar nu este așa cum s-a spus, de 600 de milioane, nu pentru că această indemnizație va fi primită de cel care nu mai este în funcția de primar, ori mulți au murit mulți sunt foarte tineri care nu intră acum. Avem primar care nu se pot interna întru un centru de bătrâni pentru că nu are cu ce să cotizeze că are 20 de milioane pensie.”

Advertisements
  

Cum spun primarii că au primit guvernanții solicitările?

Premierul a răspuns că „se va discuta în coaliție”, UDMR că susține propunerile iar liderul PSD, Marcel Ciolacu, se teme de presă și de critici.

Primarii le-au atras atenția: dacă nu sunt luați în seamă acum, și ei vor fi nepăsători când se vor apropia alegerile:

„Domnul primi-ministru a spus că, a recunoscut că e o decizie politică și am spus că în prima ședință coaliției va ridica această problemă. UDMR-ul a declarat pe față că susține aceste revendicări ale noastre (…). Mai avem pe unul, pe domnul Ciolacu, domnul Ciolacu a spus că domnule nu pică bine nu dă bine la public, la dumneavoastră, și am zis că dumneavoastră o să țipați o să faceți gălăgie o lună și o să tăceți pe urmă pentru că le-am spus că noi vom fi cei care vor ridica steagul la alegeri și atunci dacă tu nu mă vezi acum s-ar putea nici eu să nu te văd data viitoare.”

Advertisements

Indemnizația specială pentru primari este o măsură adoptată prin ordonanță de guvernul Dăncilă și a fost amânată de fiecare guvern din lipsă de fonduri.

europa fm

Advertisements
Advertisements

Related posts

Primăria udă strada Brateş, cea pe care a fost deviat traficul, de când se lucrează pe Gării

Ema Roman

Pășcănean către viceprimarul municipiului:”Mi-ați promis că va fi extinsă rețeaua de apă și canalizare pe strada Ciprian Porumbescu”. Autoritățile arată către ApaVital!

Irina Gherasim

Investiții de 650.000 lei în modernizarea rețelei electrice din suburbia Lunca

Oana Cordoneanu
Încarcă...