RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria vrea bani europeni, dar pune condiții idioate în documentația unei licitații pentru selectarea unui partener pentru implementarea proiectului de reabilitare a Școlii „Iordache Cantacuzino”

Primăria a publicat pe pagina oficială de internet trei anunțuri privind intenția de a achiziționa servicii de consultanță, proiectare, executare și publicitate pentru implementarea proiectului de reabilitare a școlii „Iordache Cantacuzino”, cu finanțare europeană.

 

  

Proiectul are o valoare totală de 730.000 de euro, dintre care 85% vor fi alocați de Uniunea Europeană. Managerul de proiect este viceprimarul Gabriela Nedelcu, iar funcționarii publici care lucrează la implementarea acestuia vor primi un spor salarial de maxim 50%, în funcție de orele lucrate lunar. Șefii Primăriei, primarul Dumitru Pantazi și viceprimarul său vor primi și ei 15% la indemnizația lor lunară.

Cu toate acestea, unul dintre documentele publicate pentru achiziția publică a unui serviciu necesar implementării proiectului, conține niște prevederi care mai degrabă îndepărtează furnizorii de servicii, decât îi determină să participe la selecția de oferte.

Vorbim aici despre caietul de sarcini  destinat achiziției serviciilor de publicitate. La capitolul 4.2, unde se descrie modul în care se amplasează un panou temporar de afișaj, se precizează că acesta trebuie făcut din materiale rezistente, iar dacă se degradează din cauza vandalismului, prestatorul trebuie să-l refacă pe cheltuiala sa. Cu alte cuvinte dacă în fiecare zi, cineva fură sau strică panoul cumpărat de Primărie, furnizorul trebuie să-l înlocuiască pe cheltuiala sa.

Mai mult, în documentație se mai dispune ca furnizorul să se ocupe de toate demersurile pentru obținerea autorizațiilor și certificatelor pentru amplasarea acelui panou, pe cheltuiala sa, în condițiile în care beneficiarul este municipalitatea.

Reamintim că, secretarul UATM Pașcani și primarul Dumitru Pantazi au refuzat să pună la dispoziția presei și consilierilor locali dispozițiile privind echipa de implementare acestui proiect și salarizarea acestora pe motiv că nu au caracter public.

Vezi document aici

 

Related posts

Dionisie Afloroaei, fostul consilier al primarului, este avocatul Legume SA în procesul cu municipalitatea! Pantazi a negat că ar controla societatea prin interpusul său, Florin Stanciu!

Răzvan Grecu

Module din piața vale scoase la licitație. Consilierul Olariu a ironizat PNL!

Marius Parteni

Pantazi condamnă inițiativele opoziției, dar uită că a acționat ca un politician în 2014

Marius Parteni
Încarcă...