NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria Pașcani vrea trei parcuri modernizate pe raza municipiului. Printre ele și cel din spatele blocului C5

Locul de joacă pentru copii din spatele blocului C5 va fi refăcut de autorități. Aceasta este promisiunea celor din Primărie, după ce ar fi discutat cu cetățenii, care mai promit investiții în alte două asemenea locații din municipiu.

Zilele trecute viceprimarul Vasile Axinte a discutat cu reprezentanții firmei care au mai amenajat astfel de locuri de joacă în oraș, pentru a afla care sunt costurile la care se ridică o asemenea investiție.

Locul de pe strada Mihail Kogălniceanu, din spatele blocului C5, va redeveni un loc de joacă pentru copii, dar și unul de relaxare pentru cei în vârstă. La această măsură cei din Primărie recurg după ce au avut o întâlnire cu cetățenii din zonă. Pe o porțiune din suprafața locului va fi pusă mochetă de cauciuc și vor fi aduse accesorii de joacă, cum ar fi balansoare și tobogane. Ele vor fi dedicate copiilor până în 6 ani. Zona va fi închisă, iar Poliția Locală va trece mai des pentru a menține liniștea.

  

Un altul și cel mai întins ca suprafață este cel de pe strada Izvoarelor de la intrarea pe Esplanadă. Aici specialiștii au propus o variantă cu zone de recreere în funcție de vârstă: pentru adulți, copii sub 6 ani, iar alta pentru copii care au vârsta mai mare de 6 ani. Vor fi montate bănci noi, tobogane, balansoare în funcție de vârsta celor mici, aparate de fitness pentru adulți cât și un covor de cauciuc pe jos. Tot aici, vor fi modernizate și intrările din parc cât și foișorul.

Locul de joacă din spatele blocului Moldova din zona deal face și el parte din acest plan. Aici accesoriile lipsesc, după ce reprezentanții Primăriei le-au luat pe cele vechi pentru că reprezentau un pericol pentru copii.  În rondul din mijlocul parcului se dorește amenajarea unui perete pe care să curgă apă, iar bordurile să fie îmbrăcate în lemn pentru a deservi drept bănci. Ca și în celălalt parc vor fi aduse accesorii noi pentru cei mici.

Suma necesară pentru realizarea acestor lucrări este una extrem de mare, în jur de un milion de lei. Viceprimarul Axinte susține că sunt analizate informațiile primite, iar o decizie în privința costurilor va fi luată în perioada următoare.

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Viceprimarul Rățoi va plăti din salariul său montarea a 5 stâlpi de iluminat, pe strada unde un biciclist a decedat

Răzvan Grecu

Programul ”Casa Verde” 2019: Finanțare de la stat cu 20.000 de lei pentru instalarea de panouri fotovoltaice

Redacția

Deputatul Grigore Crăciunescu: ”Centrul Civic este 99% inițiativa mea și 1% a viceprimarului Vasile Axinte. Eu am dosare pentru că unii sunt invidioși pe ce-am făcut”

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site