NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Cănuță om sucit: Primarul nu mai este de acord cu disponibilizările la regii după ce în urmă cu o lună le cerea

Adminsitrația locală condusă de Dumitru Pantazi se comportă ca celebrul personaj al lui Ion Luca Caragiale: „Cănuță om sucit”. Una spune, alta face.

 

Primarul pare că a uitat că în urmă cu doar o lună bătea cu pumnul în masă, într-o ședință de Consiliu Local, și se răstea la directorul PSA, Ion Prisecaru, că are prea mulți angajați, iar cheltuiala cu personalul  depășește procentul minim admis pentru performanță. Mai apoi, tot nervos, să declare că această problemă este și în curtea RAGCL și Eco Salubritate.

  

În ședința ordinară de vineri acesta a schimbat radical discursul, când pe masa consilierilor s-a aflat un proiect de hotărâre, desprins parcă din discursul său politic, al cărui efect era disponibilizarea a 20 de salariați de la RAGCL. Deși directorul Georgeta Huțanu a explicat că această măsură are ca scop echilibrarea bugetului și este cauzată de faptul că producția de gigacalorie a fost una mai mică decât cea estimată, primarul Dumitru Pantazi și consilierii locali s-au făcut că nu înțeleg și au votat împotriva acestei măsuri.

Conform celor explicate de șefa de la RAGCL, diminuarea veniturilor este efectul nerealizării în primele 4 luni ale anului a producției de energie termică și electrică din cauza condițiilor meteorologice, mai exact fiind o iarnă mai blândă, consumul a fost unul scăzut. Astfel, Georgeta Huțanu a estimat că prin concedierea a 20 de angajați, a căror salariu mediu era de 1.800 lei pe lună, se vor face economii de 216.000 de lei în 6 luni.

Advertisements
Advertisements

Ce l-a determinat pe Dumitru Pantazi să-și schimbe radical opinia nu știm, însă acest fapt nu poate decât să întărească ideea enunțată chiar de către primar în urmă cu o lună că situația dezastruoasă a regiilor pășcănene este opera factorului politic.

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Romsilva va planta 19 milioane de puieți forestieri în această primăvară

Redacția

Familia unui veteran de război – îngrijorată că nu va avea loc de veci pentru acesta!

Ema Roman

Proiectul privind acordarea tichetelor cadou de Paște, nu a trecut la vot!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site