RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Primăria Pașcani caută soluții pentru adăpostirea oamenilor străzii

Subiectul oamenilor străzii a fost discutat astăzi în conferința de presă, de la Primăria Pașcani, după ce la audiențele săptămânale s-a prezentat o persoană ce a solicitat autorităților locale un loc unde să se adăpostească în perioada aceasta. Cazul bărbatului din audiențe nu este singular, în Pașcani existând cinci astfel de persoane, conform precizărilor viceprimarului Cristian Rățoi.

Acesta a menționat faptul că, a discutat cu șeful Compartimentului de Asistență Socială din cadrul Primăriei Pașcani și va încerca să găsească soluții pentru cazarea persoanelor fără adăpost.

„Este dureros! Am discutat și cu domnul Hariga, vom vedea începând de săptămâna viitoare trebuie să găsim cumva să vedem ce posibilitate avem pentru a-i caza. Să vedem cele două containere de la stadion, o să începem să facem toate demersurile pentru a fi conectate la curent și la canalizare. Acolo avem într-un container patru locuri, iar în celalalt două locuri. De asemenea, o să mai trebuiască să găsim spații pe care să le amenajăm și în care să cazăm aceste persoane”, a declarat Cristian Rățoi.

Aceste module au fost achiziționate de fosta administrație, dar nu au fost puse în funcțiune, în sensul că nu au fost conectate la rețeaua de curent electric, apă și canalizare. O altă variantă menționată de Rățoi pentru problema ridicată, a fost casa pe care o deține Primăria pe strada Morilor.

  

„Am să încerc pe cât posibil să îi ajut cumva. Dacă îmi amintesc eu bine noi mai deținem și pe strada Morilor o casă unde sunt mai multe camere și vom vedea care dintre aceste variante este mai bună”, a susținut Rațoi.

Pentru moment, viceprimarul Cristian Rățoi le-a solicitat oamenilor cu nevoi sociale să pregătească documentele personale pentru a putea beneficia de ajutor social și de o masă caldă, de la Cantina Socială.  

Related posts

O fetiță de 13 ani riscă să ajungă în scaunul cu rotile. Operația salvatoare este singurul dar de Crăciun ce ar face-o fericită 

Oana Cordoneanu

Suspiciunile de poluare a Siretului de către ApaVital, contrazise de operator

Răzvan Grecu

Jaf cu focuri de pistol în centrul Pașcaniului

Marius Parteni
Încarcă...