NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria Pașcani a pregătit o serie de activități de 1 Iunie intitulate ”Lumea Copilăriei”

Pentru al doilea an consecutiv, Primăria Pașcani organizează o serie de activități dedicate copiilor din Pașcani cu ocazia zilei de 1 Iunie

Evenimentul este intitulat ”Lumea Copilăriei”, iar în cadrul acestui proiect vor avea loc următoarele evenimente: premierea olimpicilor pășcăneni, concurs de desene pe asfalt, sesiuni de face painting, expoziții de produse handmade, cât și un spectacol de magie și o defilare a păpușilor gigant. Tot în această zi, tinerii sunt așteptați alături de părinți pe Stadionul Municipal să facă mișcare într-un cadru organizat.

Primul eveniment, premierea olimpicilor pășcăneni va avea loc de la ora 10.00, la Sala de spectacole a Primăriei Pașcani. Aici, vor fi premiați 97 de elevi cu rezultate la nivel județean și 12 elevi cu rezultate la nivel național. Tinerii care au obținut rezultate bune la olimpiadele județene vor fi răsplătiți cu câte o diplomă și 200 lei/elev, iar cei care au obținut rezultate bune la olimpiadele naționale vor primi câte o diplomă și 300 lei/elev.

Mai apoi, începând cu ora 14.00, în piața Casei de Cultură va avea loc activitatea ”Hai să ne jucăm”, organizată de către Asociația ”Șansa 2010”. Voluntarii asociației vor fi animatori care îi vor îndruma pe tineri în diverse jocuri. Tot în cadrul acestei activități va avea loc și un concurs de desene pe asfalt și o sesiune de face painting. Ultimul eveniment va fi o expoziție cu vânzare și un atelier demonstrativ handmade, unde participanții vor expune produsele realizate prin diverse tehnici handmade.

  

De la ora 16.00, în aceeași locație, va avea loc un spectacol de magie și o defilare a păpușilor gigant. Asociația Culturală ”Magic Art”, a pregătit o paradă de 5 păpuși de 4,5 m: regele și regina, clovn, vrăjitoare și un magician. Pe lângă păpușile uriașe, în paradă vor fi și personaje de desene animate Mickey Mouse și Miney, pisoiul Garfield, Alba ca Zăpada și spiridușii.

Tot în cadrul acestui eveniment va avea loc și un spectacol interactiv de magie și iluzionism cu animale exotice: apariții de papagali, flori, porumbei, eșarfe, baghete și bastoane zburătoare, magie chinezească, hipnoză și mentalism, diferite multiplicări de obiecte și animale exotice: papagali Ara, tarantule, pitoni.  Durata programului este de 2 ore.

Ultimul proiect din cadrul Zilei Copiilor se va desfășura de la ora 18.00, pe Stadionul Municipal. Aici, se vor organiza ateliere de tenis de masă, rugby, arte marțiale, atletism, badminton, volei, stretching și jocuri pentru copii. Coordonatorul proiectului este Andrei Doroftei, profesor de educație fizică și sport la Liceul Teoretic ”Miron Costin”.

Cheltuielile aferente organizării acestor activități au o valoare totală de 35.525 lei și vor fi suportate din bugetul local.

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Cod galben de vânt în județul Iași

Redacția

Liderul PSD Paşcani ţine cu dinţii de funcţie. „Comisia de Etică din partid trebuie să se autosesizeze”, spune Mihai Chirica

Marius Parteni

Pășcănenii au luat cu asalt izvoarele pentru a face rost de apă menajeră din cauza avariei pe sistemul de alimentare

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site