RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Modificare importantă pentru medicii de familie din mediul urban

Noul contract cadru din Sănătate aduce o modificare importantă pentru medicii de familie din mediul urban. Astfel pentru a intra în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) medicii trebuie să aibă înscrişi pe listele proprii un număr de minimum 800 persoane asigurate, faţă de 800 înscrise, cum era trecut în vechiul angajament. Medicii de familie susţin că măsura îi va afecta pe tinerii care intră în sistem.

Va fi foarte greu pentru medicii care intră această breaslă să-şi adune 800 de persoane asigurate. Este dificil pentru un medic tânăr să găsească aşa de multe persoane asigurate, în condiţiile în care o mare parte a populaţiei are deja un medic de familie”, arată dr. Tania Bernstein, medic de familie şi secretarul Societăţii Medicilor de Familie Iaşi. Conducerea CJAS Iaşi susţine însă că noul contract cadru va da posibilitatea creşterii finanţării pentru segmentul de asistenţă medicală primară şi ambulatoriul de specialitate, pentru specialităţile clinice şi paraclinice.

Noua măsura va permite furnizarea de servicii medicale în regim ambulatoriu, la costuri reduse faţă de cele acordate în regim de spitalizare. Acest lucru va duce concomitent la degrevarea spitalelor, prin reducerea internărilor”, a declarat ec. Robert Dâncă, şeful CJAS Iaşi.

  

sursa Ziarulevenimentul.ro

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Închisoare pentru două mame din Pașcani,care nu au plătit pensia alimentară

Redacția

Târgul Meşterilor Populari merită vizitat în piaţa Casei Municipale de Cultură (FOTO)

Marius Parteni

Cardurile de energie vor fi distribuite de la 1 februarie

Redacția
Încarcă...