RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria cere girul aleşilor să angajeze un avocat pentru un proces intentat de AgroComplex. Consilierii întreabă dacă hotărârile sunt puse în aplicare

Membrii comisiei Juridice, din cadrul Consiliului Local, au avizat favorabil proiectele de hotărâre ce vor fi discutate în şedinţa extraordinară din data de 29 mai 2015. Au avut însă şi întrebări legate de modul cum sunt duse la îndeplinire hotărârile legislativului.

Una dintre întrebări a venit atunci când s-a discutat despre achiziţionarea serviciilor de consultanţă, asistenţă şi reprezentare juridică a Consiliului Local într-un nou dosar, la Tribunalul Iaşi, deschis de societatea AgroComplex Lunca SA. “Noi am aprobat un proiect de hotărâre prin care trebuia desemnat un avocat pentru procesul civil de la Înata Curte de Casaţie şi Justiţie dintre Primărie şi această societate. Ce s-a întâmplat? A fost desemnat avocatul?”, a întrebat consiliierul Benone Mihuţ.

  

Juristul Paul Apostol a răspuns că nu s-ar mai fi impus o asemenea măsură, mai ales că legislativul local s-a constituit parte civilă în cazul datoriei societăţii AgroComplex, aşa cum recomandase DNA Iaşi.

Menţionăm faptul că până la această dată, din bugetul local s-au achitat sume de bani pentru mai multe servicii în dosarul cu AgroComplex. Este vorba despre achiziţionarea serviciului de expertiză extrajudiciară în cazul obligaţiilor înregistrate către bugetul local de agenţii economici din Paşcani, în urma căreia, datoria societăţii primarului a fost ştearsă și desemnarea a câte un avocat care să reprezinte municipalitatea în procesul de la Tribunalul Iaşi în dosarul civil cu AgroComplex; un altul pentru procesul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar acum încă unul pentru procesul deschis de această societate, la Tribunalul Iaşi, prin care se încearcă anularea contractului de închiriere cu Primăria, care face obiectul datoriei.       

    Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Secretarul General Adjunct al Guvernului Lucian Rusu a anunțat demararea unui nou program de finanțare în valoare de 62 milioane euro – asigurarea eficienței energetice în sectorul industrial

Redacția

Vela a aprobat zboruri charter din România către mai multe țări și retur

Redacția

Marcel Vela a făcut un nou live pe Facebook: “Puteţi merge, începând cu 15 mai, unde doriţi dumneavoastră”

Redacția
Încarcă...