RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Premii la concursuri internaţionale de limba franceză pentru trei eleve de la “Sadoveanu”

Deşi limba engleză este mult mai cunoscută şi folosită, tinerii din Paşcani sunt atraşi şi de limba franceză, ba chiar aduc numeroase premii de pe la diverse concursuri internaţionale.

 Unele dintre persoanele cu cele mai frumoase premii sunt Panainte Cosmina, clasa a XI-a H; Nistor Maria, clasa aX-a G; Palade Larisa aX-a B, de la Colegiul Naţional “Mihail Sadoveanu”. Fetele spun că au fost atrase de muzicalitatea şi de unicitatea acestei limbi, cunoaşterea limbii franceze devenind un atuu, deoarece din ce în ce mai puţini o învaţă. Cosmina a spus că o mare implicare au avut şi profesorii de la clasă, care şi-au ţinut orele într-un mod plăcut atrăgându-le atenţia asupra francezei. Cu această ocazie, ea le mulţumeşte celor trei doamne profesoare pe care le-a avut de-a lungul timpului, anume doamna Hariga, care i-a fost şi dirigintă în generală, doamna Dăscăliţa şi în special doamnei Anca Aparaschivei, care a înscris-o la multe concursuri. Maria Nistor a spus că a fost dragoste la prima vedere.

Cele  trei fete au participat la mai multe concursuri internaţionale, dar s-au făcut remarcate în special la următoarele:  Echos-francophones- Maria Nistor (premiul II)  şi Cosmina Panainte (premiul III) ; Euro-heureux- Maria; Rencontres europeennes- Maria şi Larisa, unde cele două au fost printre cei 3 laureaţi ; Dis-moi Dis-mots- Cosmina. Iar Larisa a reuşit performanţa de a merge la Olimpiada naţională de limbă franceză în anul şcolar 2013-2014, iar anul acesta a luat premiul III la judeţeană. Fetele au muncit mult la revista în limba franceză a Colegiului Naţional Mihail Sadoveanu  Sac-a-dos, care a fost premiată, iar o parte din profesorii editori merg în Franţa în această lună.  Timpul alocat lucrului la limba franceză diferă de starea lor de spirit şi de inspiraţia pe care o au. În mare parte lucrările pe care le trimit la concursuri sunt teme de la clasă, care ulterior sunt perfecţionate. O lucrare scrisă poate dura de la 3 ore până chiar la câteva zile.

  

 Toate cele 3 fete sunt conştiente că o limbă străină în plus nu strică, iar franceza este extrem de folositoare deoarece este a doua limbă vorbită în lume.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

        

Related posts

Peste 200 de elevi participanți la Concursul Județean „Sfântul Nicolae văzut prin ochi de copil”

Redacția

În conformitate cu ultimele modificări din programa școlară, la liceu se vor introduce și ore de gramatică a limbii române

Redacția

Rezultatele obținute de elevii de la școlile din Pașcani, la faza județeană a Olimpiadei de Matematică

Oana Cordoneanu
Încarcă...