NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Pregătiri pentru un guvern minoritar. Vîlceanu: Dacă e să fac o comparaţie între guvernul minoritar din 2020 şi guvernarea din 2021, aş alege prima variantă

Întrebat într-un interviu pentru Profit News dacă vede posibil şi de lungă durată un guvern minoritar care va avea nevoie de voturile PSD în Parlament, ministrul a răspuns: „Un guvern PNL-UDMR. Eu nu înţeleg de ce se pune problema – voturile PSD sau voturile USR sau…Până la urmă, noi, în 2020, am avut guvern minoritar. Am depins de PSD, am depins de USR, UDMR anul trecut nu era în alianţă cu noi.  Nu înţeleg de ce trebuie să ne raportăm la un partid sau altul. Dacă se va concretiza acest scenariu, cu guvern minoritar, mergi în Parlament şi, acolo, în funcţie de proiect, partidele decid. Eu nu cred, de exemplu, că dacă noi venim cu o variantă de desfiinţare a SIIJ, USR poate vota împotrivă. Fie că e în Guvern, fie că nu. Sunt convins că USR nu va putea explica electoratului propriu de ce nu a votat desfiinţarea SIIJ. Cum de asemenea nu cred că atunci când va ajunge în Parlament PNI Anghel Saligny, PSD poate să voteze împotrivă, nu cred”.

Dan Vîlceanu a comentat şi faptul că în 2020 preşedintele Klaus Iohannis invoca faptull că nu există majoritate în Parlament, de câte ori era întrebat în legătură cu ritmul reformelor.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Câinii fără carnet de sănătate nu vor putea fi scoşi la plimbare

Redacția

Trend descrescător al infecțiilor cu noul coronavirus, în judeţul Iaşi

Redacția

Călin Popescu-Tăriceanu, trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi complicitate la uzurpare de calităţi oficiale

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site