RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Pregătiri pentru alegerile parlamentare. „În PSD Iaşi va fi doar o tabără, tabăra Chirica“

Preşedintele executiv al PSD Iaşi, Mihai Chirica, pregăteşte lista cu viitorii parlamentari ai filialei. Liderul social-democrat s-a arătat ieri convins de faptul că, alături de susţinătorii săi din PSD, va controla organizaţia judeţeană.

 

„Eu cred că taberele astea care s-au conturat într-adevăr nu prea mai au cum comunica asupra unor propuneri şi va fi o singură tabără, ca să o numesc aşa, o tabără unică, va fi tabăra Chirica“, a spus liderul PSD Iaşi, întrebat care „tabără“ din filială va face propunerile pentru alegerile parlamentare din toamnă.

  

Chirica este sprijinit în partid în special de organizaţia municipală Iaşi, pe care o şi conduce, dar beneficiază şi de o oarecare susţinere şi în rândul primarilor din judeţ.

Tensiunile din PSD Iaşi au fost declanşate odată cu plecarea lui Gheorghe Nichita. Cele două tabere au fost coagulate, pe de-o parte, în jurul lui Chirica şi, pe de alta, în jurul tandemuluiVictorel Lupu (preşedintele organizaţiei judeţene) şi Cristian Stanciu (vicepreşedinte PSD Iaşi).

La începutul lunii iulie, Chirica a revendicat şefia organizaţiei judeţene în baza rezultatelor obţinute la scrutinul din 5 iunie şi a susţinut necesitatea convocării unei conferinţe extraordinare pentru desfăşurarea de alegeri interne.

„Vorbim de o primenire a partidului din punct de vedere al ideologiilor politice. Trebuie primenită clasa politică fără demagogie şi fără discurs lipsit de conţinut aşa cum s-a întâmplat de prea multă vreme în care cei care nu-şi găsesc locul în politică să se apuce de ceea ce pot să facă“, a mai spus ieri Chirica.

Conflictul din filiala ieşeană a PSD ar fi putut fi tranşat săptămâna trecută la Vaslui, în cadrul Comitetului Executiv Naţional al partidului, dar o decizie în acest sens a fost amânată. Însă,liderul PSD Liviu Dragnea a avut, la finalul şedinţei, o serie de declaraţii care pot fi interpretate ca un mesaj de susţinere pentru gruparea reprezentată de Mihai Chirica.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Related posts

Adrian Năstase a încercat să se sinucidă

Răzvan Grecu

Deputatul Vasile Axinte este unul dintre inițiatorii proiectului de lege, ce prevede ca Vinerea Mare să fie sărbătoare legală nelucrătoare

Oana Cordoneanu

PSD a decis să nu voteze prelungirea stării de alertă după 15 iunie

Redacția
Încarcă...