NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Prefectul Județului la Pașcani. A discutat cu reprezentanții Primăriilor despre problemele de fond funciar și activitatea comisiilor locale!

Prefectul Județeului Iași a avut astăzi programate mai multe ședințe de lucru cu reprezentanții Primăriilor din Pașcani și zona aferentă. Întâlnirea a avut loc la sala de ședințe a Consiliului Local Pașcani. Tema a fost legată de problemele de fond funciar întâmpinate de autoritățile locale. Marian Grigoraș, prefectul județului, a venit însoțit de reprezentanți ai Comisiei Județene de Fond Funciar, secretarul general al instituției ce o reprezintă, directorul Oficiului de Cadastru și alți reprezentanți ai acestei instituții.

“Am organizat astăzi la Pașcani întâlniri cu reprezentanții unităților administrativ teritoriale din zonă, în afară de municipiul Pașcani au participat încă 18 comune. Au fost prezenți primarii din unitățile administrativ teritoriale, secretarii generali ai UAT-urilor și specialiștii pe domeniul cadastru și fond funciar. Alături de mine i-am adus de la Iași pe colegii din colectivul tehnic care sprijină activitatea Comisiei Județene de Fond Funciar, secretarul general al Instituției Prefectului și de asemenea directorul Oficiului de Cadastru și încă doi colegi de la acestă instituție. Au fost discutate în trei runde întâlniri pe probleme pe care fiecare unitate administrativ teritorială le întâmpină pe domeniul fondului funciar și aspecte legate de colaborarea dintre Comisiile Locale de Fond Funciar și Comisia Județeană de Fond Funciar”, a explicat Marian Grigoraș, prefectul Județeului Iași.

Reprezentantul intituției Guvernului în teritoriu spune că a transmis autorităților locale să rezolve situația hotărărilor judecătorești care nu sunt puse în aplicare, deoarece există riscul achitării unor penalități.

“Eu am insistat ca în primul rând comisiile locale de fond funciar să acorde atenție situațiilor în care există hotărâri judecătorești care nu sunt puse în aplicare și există riscul achitării unor penalități sau cheltuieli de judecată. În colaborarea noastră pe care o vom avea mai departe cu comisiile locale de fond funciar vom acorda o atenție deosebită punerii în aplicare a hotărârilor judecătorești. În afară de aceasta i-am încurajat să vină ori de câte ori fie la Comisia Județeană de Fond Funciar fie la Oficiul de Cadastru pentru a solicita sprijin în întocmirea corectă a documentațiilor care trebuie să ajungă pe masa Comisiei Județene de Fond Funciar”, a mai explicat prefectul.

  

Primăria Pașcani a încheiat deja un contract cu o firmă specializată care se ocupă de pregătirea dosarelor celor ce dețin hotărâri judecătorești definitive, spre a fi trimise către Comisia Județeană de Fond Funciar.

Legat de problemele ridicate astăzi de cei prezenți la întâlnirea cu delegația județeană, acestea au fost diferite.

“Sunt probleme deosebite de la caz la caz. Fiecare UAT are un anumit specific. S-a ridicat problema unor hotărâri judecătorești care nu pot fi puse în aplicare din cauza modului în care este formulat dispozitivul acelor hotărâri și s-a ajuns în această situație fie că acele comune care au fost parte in litigii nu au formulat o apărare corespunzătoare la instanță, fie persoanele cu care s-a purtat litigiul respectiv nu colaborează. De asemenea, s-a ridicat în mai multe comune problema colaborării cu ADS-ul și acolo sunt probleme și vom încerca să remediem pe parcurs să stabilim o relație mai strânsă cu reprezentanții acestei instituții”, a mai concluzionat prefectul județului.

Este prima întâlnire de acest fel organizată în ultimii ani la nivel local. Primăria Pașcani se confruntă cu o acută lipsă de personal la nivelul biroului de Fond Funciar.

Advertisements

Related posts

Viitorul administrator public despre ziua când va fi numit:”Nu funcția contează. Important este ca lucrurile să meargă”!

Marius Parteni

O păşcăneancă cere repararea străzii Fundac Ştefan cel Mare, distrusă de maşinile care merg spre sere

Ema Roman

Ion Moțatu: Vrem Referendum: de 26 de ani ani hotărâți doar voi și s-a ales praful în țara și orașul ăsta!

Redacția
Încarcă...