NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Posibilitatea continuării activităţii profesionale până la 70 de ani

Senatul a adoptat, luni, ca primă camera sesizată, proiectul de lege care prevede posibilitatea de a opta între continuarea activităţii până la împlinirea vârstei de 70 de ani şi ieşirea la pensie la limita de vârstă.

Alina Stanuţă relatează: “Documentul înaintat de guvern prevede că persoanele care îndeplinesc condițiile de pensionare pot continua activitatea la cerere până la împlinirea vârstei de 70 de ani, potrivit unui amendament adoptat de comisia pentru muncă, aceste persoane pot continua activitatea cu acordul anual al unității angajatoare până la împlinirea vârstei de 70 de ani. Secretarul de stat din Ministerul Muncii, Cătălin Boboc spunea că instituția pe care o reprezintă nu susține această modificare.


Cătălin Boboc: Acordul angajatorului atunci când o persoană dorește să își continue activitatea Considerăm că poate fi folosit de multe ori în mod abuziv, iar acesta nu trebuie să fie un mijloc de a scăpa de un angajat.

Președintele comisiei pentru muncă, senatorul USR PLUS Ștefan Pălărie, explică însă de ce s-a ajuns la această formulă.

  


Ştefan Pălărie: Acest proiect de lege operează modificări atât asupra legii Educației Naționale, asupra Legii care guvernează sistemul sanitar din România și apoi a administrației publice în general și prin discuții cu actorii sociali am considerat că este un element extrem de important ca această prelungire a activităţii profesionale să se întâmple cu acordul ambelor părți, din acest motiv am introdus această sintagmă să se poată face la cererea angajatului, dar cu acordul anual al angajatorului.

Documentul va fi înaintat la Camera Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.

radio-romania

Advertisements

Related posts

Control ANAF la Primăria Pașcani. Primarul vizat de o plângere, după ce a dispus ridicarea vizei CFP de la un funcționar care nu răspunde la comenzi

Marius Parteni

Suspiciune de furt de energie electrică, în zona fostului sediu al Primăriei Pașcani

Marius Parteni

Furnizarea apei potabile va fi întreruptă pe parcursul acestei nopți, în Pașcani și suburbii

Redacția
Încarcă...