RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Polonia va aloca anul viitor peste 4% din PIB pentru apărare, anunță președintele Duda

Polonia, vecina şi susţinătoarea fermă a Ucrainei, va creşte anul viitor alocarea din produsul său intern brut dedicată apărării, a anunţat marţi preşedintele Andrzej Duda, relatează Le Monde, citat de News.ro.

„Anul viitor, plănuim să cheltuim 137 de miliarde de zloţi (30 de miliarde de euro) pentru apărare. Asta înseamnă mai mult de 4% din PIB-ul nostru”, a declarat preşedintele la o expoziţie militară la Kielce, citat de agenţia PAP. Această sumă reprezintă, de asemenea, o creştere faţă de cele 4 procente din PIB pe care Polonia s-a angajat să le cheltuiască anul acesta, precum şi faţă de minimul de 2 la sută din PIB convenit de NATO.

Varşovia a anunţat, de asemenea, achiziţionarea a patru sisteme norvegiene de rachete anti-navă în valoare de 16 miliarde de coroane (1,4 miliarde de euro), după cum a anunţat marţi producătorul acestora, Kongsberg Defence & Aerospace. Armata poloneză a fost în 2008 primul client al acestui sistem de apărare de coastă construit în jurul rachetei Naval Strike Missile (NSM) şi a făcut o nouă comandă în 2014, a precizat Kongsberg într-un comunicat de presă.

Advertisements

NSM este o rachetă subsonică cu o rază de acţiune de peste 185 km,

Advertisements
  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Geoană consideră că Ucraina va fi unul dintre „egalii în jurul mesei NATO” la Summitul de la Vilnius

Redacția

VIDEO Zeci de mii de oameni au protestat în Franța. Poliția a împiedicat ocuparea Parisului cu mașini

Redacția

Proiectul de desfiinţare a SIIJ – miercuri, în dezbaterea Comisiei juridice din Senat

Redacția
Încarcă...