NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Poliţist din Iași, gest emoţionant pentru o femeie prinsă pe stradă fără mască, mănuși și declaraţie

O femeie din Iași prinsă pe stradă fără declarație, mănuși sau mască de protecție a fost surprinsă de gestul emoționant al polițiștilor care au oprit-o. În loc s-o amendeze, agenții i-au oferit o mască și au învățat-o cum să completeze declarația pe proprie răspundere.

Nu toți românii par să înțeleagă importanța respectării restricțiilor și măsurilor de protecție anunțate de autorități, pentru limitarea răspândirii epidemiei de coronavirus. 

Este și cazul unei femei din Iași care, ieri după-amiază, a fost prinsă pe stradă fără să dețină declarația pe proprie răspundere. În plus, nu purta mănuși și nici mască de protecție.

Luată la întrebări de polițiști, femeia a început să tremure de spaimă crezând că va fi amendată.

  

Doar că agenții au surprins-o cu un gest emoționant. 

Nu numai că nu au amendat-o, polițiștii i-au arătat cum se completează declarația și i-au oferit cadou o mască de protecție.

„Poliţiştii din stradă sunt și ei #Oameni

Zona Podul de Piatră, luni după amiază. Ignorând din diverse motive purtatul măştii şi mănuşilor, o femeie între două vârste e oprită de poliţişti, legitimată şi pusă să dea explicaţii. E total atehnică, nu ştie să utilizeze computerul, nu stă pe internet, nu prea înţelege ce se întâmplă şi tremură de spaimă. E calmată uşor-uşor de către oamenii legii, aceştia o povăţuiesc, îi arată cum să completeze declaraţia pe propria răspundere şi îi oferă o mască. Evident, gratis. Chipul femeii se înseninează, ea le mulţumeşte şi pleacă liniştită, nu înainte de a le ura: „Să vă dea Dumnezeu sănătate şi putere de muncă!.

Ps: nu a fost sancționată contravențional!

OBSERVATOR

Advertisements

Related posts

Decizie definitiva! Judecatorii l-au eliberat pe politistul pascanean acuzat ca a facut sex cu o minora

Redacția

Sute de italieni, furaţi printr-o metodă incredibilă de la Iaşi. Au cardurile golite

Redacția

Zi specială pentru 12 subofițeri ai Subunității de Pompieri Pașcani. Astăzi au fost avansați în grad (FOTO – VIDEO)

Marius Parteni
Încarcă...