RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Poliția Română a lansat o campanie pentru prevenirea accidentelor rutiere: “Nu trece dincolo!” – “Alege viața!”

“NU TRECE DINCOLO!” este campania Poliției Române pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicați pietonii, care se va derula în perioada aprilie – noiembrie 2015. Scopul campaniei este prevenirea victimizării pietonilor prin accidente de circulaţie. 

 La data de 1 mai,, la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, a avut loc conferința de lansare a campaniei pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicați pietonii – ,,NU TRECE DINCOLO!”. Inițiată de Ministerul Afacerilor Interne, prin Poliția Română, campania se derulează, la nivel național, în perioada 1 mai – 30 noiembrie 2015. Pe parcursul campaniei, polițiștii vor desfășura acțiuni în trafic pentru conștientizarea pietonilor  asupra necesității respectării normelor rutiere și a conducătorilor auto asupra consecinţelor  neacordării  priorităţii de trecere  pietonilor. Pentru promovarea mesajului campaniei de informare a fost realizat un clip video care poate fi găsit pe pagina oficială de Facebook a Poliției Române: Facebook.com/Politia Romana – www.politiaromana.ro, un spot radio, precum și pliante ce vor fi distribuite pietonilor și celorlalți participanți la trafic.

 RECOMANDĂRI PENTRU PIETONI

Advertisements
  

 Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de strada! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite! La orice traversare, opriți-vă în afara parții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou! Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul ca atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa fiți mai prudenți! Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare! Când traversezi prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați. Copiii nu trebuie lăsați să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili și nu pot aprecia corect distanțele și vitezele. Nu uitați! – copiii imită comportamentul rutier al adulților. Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față! Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice daca ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ. Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

Advertisements

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Bombe de mare capacitate, descoperite in apropiere de Pascani

Redacția

Însărcinată în luna a doua a vrut să se sinucidă cu nurofen!

Răzvan Grecu

Ce va păți medicul conspiraționist de la Iași care a stocat datele pacienților

Redacția
Încarcă...