NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

PNL răspunde PSD pe marginea referendumului privind operatorul de apă: „PSD tremură”. Liberalii propun un nou serviciu sub comanda RAGCL (VIDEO)

PNL Pașcani a răspuns în această după amiază soluției lansate de către PSD Pașcani pentru problemele cetățenilor pe marginea modului de încheiere a contractelor cu ApaVital.

Trei din cei patru aleși liberali consideră că organizarea unui referendum nu schimbă cu nimic situația, ci mai degrabă complică lucrările. Ei sunt de părere că social-democraților a început să le fie frică de rezultatul votului pe care îl vor înregistra duminică, cu prilejul turului doi al alegerilor pentru funcția de președinte al României.

  

Dorin Nechifor, liderul consilierilor PNL, este de părere că decizia PSD nu este una dintre cele mai fericite.

„Organizarea unui referendum nu ne garantează că acesta va fi validat, că vom înregistra o prezență de 50% plus unu din numărul cetățenilor la vot, după două scrutinuri pentru alegerea președintelui României. De asemenea, costurile nu sunt prevăzute în bugetul local. Trebuie găsite soluții pentru alocarea fondurilor necesare organizării. Cred că trebuie un miliard de lei vechi. Mai mult, în cazul invalidării, noi consilierii și șefii Primăriei vom fi în aceeași situație, sub presiunea unui grup de oameni nemulțumiți. Așa nu se va ajunge la un final. Convocarea unei ședințe de CL, este soluția cea mai simplă și cea mai rapidă de tranșare a problemelor. Consilierii să își spună punctul de vedere”, a declarat Dorin Nechifor, consilier PNL.

Un alt liberal, Neculai Enea, este de părere că social-democrații sfidează cetățenii.

„Consider din partea PSD o sfidare. Ei nu au spus și suma necesară pentru acest referendum. Va depăși 120.000 lei, bani cu care putem face două parcuri undeva în zona dintre blocuri, o stradă din municipiu, sau alimentare cu apă. Vorbim în acest caz de o acțiune electorală marca PSD de a minți pășcănenii”, este de părere Enea.

Marius Pintilie a susținut faptul că PSD nu și-a propus să ofere o soluție prin această măsură anunțată, ci mai degrabă doresc să limiteze proporțiile scorului pe care îl vor înregistra duminică la vot. El a mai susținut că PNL nu și-a propus niciodată să discute politic probleme cetățenilor cu ApaVital.

Prin conferința organizată PSD nu și-a propus să ofere o soluție. Ei au la această dată o altă problemă internă. Este votul de duminică. Au semnale, de la oameni, de la membrii fideli PSD, că duminică la vot, dacă nu este rezolvată problema s-ar putea ca și cei mai fideli oameni să voteze cu Iohannis. PSD Pașcani tremură, pentru că nu își poate realiza targhetul de voturi pe care îl au de făcut. S-au întâlnit și au încercat tot felul de variante, bune pentru ei ca să iasă din impas. Nu au găsit soluția, și au ales să spună oamenilor că sunt alături de ei. Folosindu-se de rețeaua internă de zvoniști și răspândaci, au aruncat zvonul ieri seară că ApaVital pleacă din oraș. Merg pe această variantă, pentru că ei cred că vor pierde puține voturi. Recomand oamenilor să vadă fapte, să nu pună bază pe promisiuni. Avem cinci luni, iar problema nu este rezolvată. Soluția, pentru că noi nu criticăm ci venim și cu variante, este ca apa să se întoarcă, nu la PSA ci la RACGL, iar între cele două unități să facem fuziune, a declarat consilierul Marius Pintilie.

Reamintim faptul că ieri seară PSD a anunțat că a luat decizia în cadrul Biroului Permanent local să organizeze un referendum pe marginea acestui subiect la Pașcani. 

{flv}diverse/conf_pnl_referendum{/flv}

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

PSD nu vrea referendum, dar şochează cu viziunea lor privind situaţia reţelelor de apă şi canalizare din Paşcani

Marius Parteni

Florin Constantinescu premiat pentru activitatea din 2013

Redacția

Realitatea.net :Deputatul Grigore Crăciunescu, urmărit penal. Fostul primar: ”Este o răzbunare”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site