NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

“Plata gardianului” – proiect inițiat de PNL la cererea cetățenilor. Primăria pune pumnul în gura directorilor și promite suplimentarea sumelor

Acuzați că au pus elevii să susțină un proiect inițiat de ei, liberalii explică cum a luat naștere proiectul privind plata gardienilor din bugetul public. Inițiativa are pornire din campania electorală, care a a scos la iveală multe nemulțumiri ale pășcănenilor. Șefii executivului găsesc acum soluții pentru plata gardienilor, însă doar după intervenția opoziției și a elevilor.

 

Despre plata gardienilor și lipsa accesului la învățământul gratuit au ridicat problema părinții și bunicii.“Noi am analizat această problemă încă din Campania electorală. Nu puteam aborda această problemă înainte de campanie pentru că nu eram consilieri locali. Cum spuneam, în Campania electorală, părinții care au copii la școlile din municipiu ne-au adus la cunoștință această problemă. Unii au spus că această taxă, chiar dacă pare uneori derizorie, pentru mulți dintre ei este greu de suportat dacă se raportează și la celelalte cheltuieli care sunt percepute pentru întreținerea copilului la școală. Bani pentru manuale, bani pentru transport pentru cei care plătesc acest lucru, bani pentru fondul școlii, bani de cadouri pentru profesori cu diferite ocazii, bani și iarăși bani. Au existat părinți care au spus că așa ceva nu se mai poate, că învățământul este gratuit”, a declarat Cătălin Conache în cadrul emisiunii În Obiectiv”. Consilierul PNL a făcut acest afirmații în emisiunea de ieri seară de la Actualitatea Tv.

  

Șefii Primăriei Pașcani încearcă acum să mute responsabilitatea pe marginea acestui subiect pe directorii de școli. Totuși niciunul dintre aceștia nu au solicitat până acum suplimentarea sumelor de bani din bugetul public, pentru că nu fac față cheltuielilor cu paza. Nu am la cunoștiință să fie astfel de solicitări verbale sau scrise, în această perioadă. A fost în trecut una de la Colegiul Sadoveanu, dar recent nu”, a susținut Gabriela Nedelcu, viceprimarul municpului Pașcani.

Înainte de ședința extraordinară din data de 21 octombrie, reporterii newspascani.com au discutat cu o parte din directorii unităților de învățământ, iar aceștia au susținut că ar fi un lucru extrem de util plata gardienilor din bugetul public.

Cum directorii de școli nu au solicitat fonduri suplimentare de la bugetul local pentru plata acestor servicii, dar Asociașia Părinților a continuat să colecteze banii de la copii, se înțelege că șefii unităților de învățământ nu aveau așteptări de la Primăria Pașcani. 

 

 

Advertisements

Related posts

Comitetul de Urgență: Organizatorii de evenimente își pierd autorizația de funcționare dacă nu respectă regulile sanitare. DOCUMENT

Redacția

Trei variante pentru salariul minim pe 2017

Redacția

Primăriile au verde să urce taxele cu 50%

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site