NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pintilie caută soluții pentru transportul elevilor. Costurile ar putea fi suportate de municipalitate!

Elevii care beneficiază prin lege de transport public gratuit, sunt puși în situația la Pașcani să nu poată beneficia de acest drept. Situația este de ieri, 24 martie, când CLP Ecoserv SRL a anunțat că elevii navetiști nu mai beneficiază de gratuitate pe mijloacele de transport public local.

Conform lui Leonard Ursu, decizia a fost luată pentru că administrația locală nu a decontat cheltuielile, până acum.

Întrebat despre această situație și cum ar putea fi aceasta rezolvată, primarul Marius Pintilie a explicat că  în conformitate cu prevederile Legii Educației Naționale nr. 1/2011 actualizată, toți elevii beneficiază de transport gratuit pe toate mijloacele de transport public, însă până în acest moment nu au apărut normele de aplicare și nici sumele necesare nu au fost prinse în bugetul de stat.

Pintilie a mai spus că până când va fi înlăturat acest vid legislativ,  a emis o dispoziție către Compartimentul de Monitorizare a Serviciilor de Transport din subordine, prin care solicită un raport din care să rezulte cadrul legal și impactul financiar asupra bugetului local, în vederea elaborării documentației necesare pentru prezentarea în Consiliul Local Pașcani a unei inițiative legislative care să rezolve această problemă.

  

„Am discutat cu colegii și am ajuns la concluzia că până vor veni normele de aplicare a legii privind transportul gratuit al elevilor, trebuie să găsim o variantă de achitare a acestui serviciu din bugetul local. Pentru a face acest lucru am dat o dispoziție prin care Compartimentul de Monitorizare a Serviciilor Publice să ne pună la dispoziție cadrul legal și impactul economic asupra bugetului local, în cazul în care municipalitatea din bani proprii și-ar asuma o astfel de plată. Urmează să primim un raport să vedem despre ce sume discutăm, după care voi aduce la cunoștința Consiliului Local și dacă va fi cazul vom face și o ințiativă pe care o voi supune la vot,” a declarat Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani.  

Între timp, elevii care vor călători cu autobuzele CLP Ecoserv vor plăti prețul de 3 lei pe călătorie. Vestea bună este că de pe 2 aprilie sunt în vacanță până pe 4 mai, timp suficient pentru ca Primăria, Consiliul Local și CLP Ecoserv să rezolve această problemă.

Advertisements

Related posts

Peste 6000 de pubele noi amplasate în 200 de puncte de colectare a gunoiului pe raza municipiului Pașcani

Teona Gherasim

Primarul Pintilie așteaptă la lucru viceprimarul și administratorul public!

Marius Parteni

Acțiune de combatere a țânțarilor, la mijlocul lunii august! Promisiunea aparține municipalității

Marius Parteni
Încarcă...