NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Olariu acuzat de Rățoi că în 2019 a fost surprins cum arunca deșeurile societății, în locul în care spune acum că e un dezastru ecologic! Viceprimarul Pașcaniului:”Cum poți să fii într-atât de fățarnic?!”

Acuze dure asupra unui consilier local, lansate de viceprimarul municipiului, în contextul în care Agenția de Protecția Mediului Iași a notificat Primăria Pașcani să nu mai depună deșeuri vegetale la depozitul înființat special pentru acest lucru, de către Consiliul Local , dar neautorizat de 6 ani.

Sorin Olariu (PMP) a făcut mai multe filmări pe Facebook, din acea locație, și a acuzat Primăria că depune deșeuri neconforme în zonă și că acel depozit de deșeuri vegetale nu este autoriat, fapt ce a dus în final la decizia de închidere a acestuia.

În conferința de presă săptămânală, organizată astăzi, de actuala conducere a Pașcaniului, Cristian Rățoi, viceprimarul municipiului, l-a acuzat pe Sorin Olariu că este „fățarnic” deoarece în decembrie 2019 ar fi fost surprins de un angajat al Primăriei depunând saci cu deșeuri, exact în acea zonă.

„Și-ar trebui să o gândească mult mai bine, cu atât mai  mult cu cât în 2019, în decembrie, din afirmațiile domnului Bunduc, a fost prins exact la acea groapă de gunoi când ducea deșeuri de la dumnealul de la service. Deci cum poți să fii într-atât de fățarnic?! Odată duci tu deșeuri și nu are nimeni nimic cu tine, dar când duc cei de la municipalitate crengi, atunci faci scandal și panaramă. Așa mi-a relatat domnul Bunduc cu subiect și predicat. Și atunci era, domnia sa, consilier”, a acuzat Cristian Rățoi, viceprimarul municipiului.

  

Cele reclamate de Rățoi au fost confirmate de Petrică Bunduc, care se ocupă de problemele de mediu în Primărie. Acesta a acuzat că Sorin Olariu i-a vorbit urât atunci când l-a surprins că depunea deșeuri de la societatea sa, în zona depozitului de deșeuri vegetale.”Hoțul ștrigă hoțul!”, a fost concluzia lui Bunduc.

„Pe data de 3 decembrie, este trecut în registrul nostru, de la groapa de gunoi, cu mașina firmei a fost. M-am dus la el, eram cu Poliția Locală, și m-am dus la el să-i spun mă și de voi am ajuns să mă feresc? M-a luat l-a împins vagoane, în stilul lui caracteristic. Depunea saci cu deșeuri de la el din firmă. Pe principiul ”hoțul strigă hoțul”, a confirmat cele spuse de viceprimarul municipiului, Petrică Bunduc, funționar în cadrul Compartimentului de Mediu din Primărie.

De partea cealaltă, Sorin Olariu, consilier local din partea PMP, neagă o astfel de situație și solicită dovezi. Mai mult, Olariu spune că și el ar putea acuza fără dovezi că Bunduc a ”luat șpagă” pentru a permite depozitarea de deșeuri neconforme în acea zonă.

„Acuma haideți să mergem pe partea cealaltă. Una. Domnia sa să vină cu dovezi, așa se face frumos. Așa pot să speculez și eu, pentru că, eu acuma vorbesc doar la nivel de speculație, exact cum speculează ei fără dovezi. Ținând cont că este implicată și Poliția Locală, cereți un punct de vedere și lor, chiar vă rog frumos. Dar dacă e să vorbim de speculații fără dovezi, eu vă pot spune că domnul Bunduc a traficat acea groapă de gunoi. În ce sens? Te duceai și dădeai șpaga la domnul Bunduc și duceai câte camioane de gunoi vroiai tu la groapa respectivă. Ei fix la fel, ținând cont de ultimele discuții și supărări ale domnului viceprimar și ale domnului Bunduc, pentru că în ultimul timp domnul Bunduc a ieșit ciufulit din treaba asta, s-au gândit ei că e bine să arunce niște discreditări. Dar eu zic că e bine să discutăm cu probe, că eu v-am spus, așa puteam să spuns și eu în spațiul public că domnul Bunduc trafichează acea groapă de gunoi. Nu am spus-o pentru că nu am dovezi. Nu am fost acolo în 2019, nu am deps deșeuri. V-am mai spus odată, nu are rost să lungim vorba, domnul Bunduc să vină cu dovezi, nu cu povești”, s-a apărat de acuzații Sorin Olariu, consilier local din partea PMP.

Contactat telefonic, șeful Poliției Locale, Vasile Avasiloaie, a delcarat că nu există dată o amendă pentru situația pe care o descrie Petrică Bunduc și că va verifica luni la colegii săi dacă își amintesc de un astfel de incident.

Advertisements

Related posts

Primăria „caută” o firmă mai serioasă pentru mentenanţa semafoarelor

Ema Roman

Scurgere de gaze la intersecția semaforizată

Răzvan Grecu

Furnizarea apei potabile este întreruptă în localitatea Miroslovești (parțial)

Redacția
Încarcă...