NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Peste 60% din unităţile de cazare sunt deschise de sărbători, iar preţurile sunt mai mici (studiu)

Mai mult de jumătate dintre unităţile de cazare din România sunt deschise de sărbători, iar preţurile sunt mai mici decât anul trecut, arată un studiu al platformei de rezervări hoteliere Travelminit.ro, remis, vineri, AGERPRES.

După un an dificil pentru industria HoReCa, finalul lui 2020 îi găseşte pe hotelieri cu majoritatea unităţilor de cazare deschise şi cu pachete speciale de sărbători, pentru a atrage cât mai mulţi români. Conform unui studiu realizat în luna noiembrie, peste 60% din unităţile de cazare sunt deschise de sărbători cu capacitate maximă, iar 49% oferă pachete speciale pentru sărbătorile de iarnă, cu până la 15% mai mici decât anul trecut.

De Crăciun, 34% dintre hotelieri confirmă că unitatea lor de cazare este complet sau parţial ocupată, pe când 12% sunt parţial ocupate, deoarece funcţionează cu o capacitate redusă, iar 17% dintre unităţi nu sunt deschise în perioada Crăciunului.

De Revelion există un grad mai mare de ocupare al unităţilor de cazare, şi anume 38%, iar 10% dintre hotelieri au unitatea de cazare parţial ocupată pentru Revelion, deoarece funcţionează cu o capacitate redusă. Peste 12% dintre aceştia confirmă că nu sunt deschişi în perioada Revelionului.

  

Pentru atragerea românilor de sărbători, hotelierii au pregătit pachete speciale, care să le ofere turiştilor experienţe inedite. Astfel, peste 30% dintre unităţile de cazare respondente oferă activităţi specifici sărbătorilor de iarnă, precum plimbări cu sania trasă de cai, vin fiert servit la căldura şemineului, program de colinde etc. Peste 35% dintre pachete oferă pensiune completă sau demipensiune cu preparate specifice sărbătorilor de iarnă, inclusiv cine festive de Crăciun. Conform situaţiei actuale, serviciile SPA sunt excluse din pachete, doar 4% dintre hotelieri confirmă că oferă servicii wellness, în funcţie de reglementările în vigoare la momentul sejurului.

Majoritatea românilor au optat pentru vacanţa de sărbători pentru minim 3 nopţi de cazare, astfel peste 65% dintre toate rezervările înregistrate de hotelieri sunt efectuate pentru 3-5 nopţi, iar 33% dintre rezervări sunt efectuate pentru 1-2 nopţi.

Preţul mediu pentru un sejur de sărbători este între 400 şi 650 lei pentru două persoane, 58% dintre hotelieri confirmând acest lucru. Dintre rezervările efectuate, 33% au o valoare între 651-1400 lei/2 persoane, iar 9% dintre hotelieri confirmă că pachetele cumpărate au o valoare de peste 1.400 lei.

Deşi rezervările înregistrate în această perioadă sunt mai mici comparativ cu anul trecut, hotelierii au adoptat o serie de măsuri pentru atragerea turiştilor. Astfel, 45% dintre aceştia oferă condiţii de rezervare flexibile, fără avans sau cu anulare gratuită. Lucru foarte apreciat de turişti, deoarece 59% dintre rezervările efectuate până acum de sărbători s-au finalizat înainte cu 48 de ore de check-in.

O altă măsură pentru sporirea rezervărilor de iarnă este reducerea preţurilor în prag de sărbători, precum şi actualizarea preţurilor în ofertă pentru anul următor. Aproximativ 20% dintre hotelieri pregătesc oferte speciale şi oferte sezoniere de tip last minute şi early booking, iar 12% au inclus în pachetele oferite servicii extra, precum: drumeţii, închirieri biciclete, folosirea piscinei exterioare gratuit etc.

Din studiul efectuat de platforma de înregistrări Travelminit.ro, reiese că 54% dintre hotelieri sunt optimişti pentru anul viitor şi speră că turismul îşi va reveni treptat, începând cu luna februarie, iar 33% nu ştiu când va reveni turismul la condiţiile cu care au fost obişnuiţi înainte de pandemie. 

radio iasi

Advertisements

Related posts

Taxe eliminate 2017: Din februarie, vei putea înmatricula gratuit SRL şi PFA

Redacția

Preţul petrolului urcă în mod accelerat pe fondul creşterii cererii şi a deprecierii dolarului

Redacția

7 motive pentru a investi în SEO

Redacția
Încarcă...