NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Persoanele peste 65 de ani, fără aparţinători, vor fi ajutate de municipalitate

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a luat astăzi o serie de decizii pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanței Militare nr.2/2020 cu privire la sprijinul  persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, care nu au susținători sau alte forme de ajutor.

Conform documentului adoptat, Centrul  Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Iași va trebuie să comunice către Serviciul de Asistență Socială , lista cu persoanele în vârstă de peste 65 de ani, cu domiciliul în municipiu Pașcani.

Totodată, persoanele care au vârsta peste 65 de ani și sunt lipsite de ajutor trebuie să sune la numărul de telefon 0232.710.730, la care răspunde Poliția Locală Pașcani. După acest pas, Poliția Locală va comunica zilnic la Serviciul de Asistență Socială și la Compartimentul Situații de Urgență lista cu persoanele care au solicitat sprijin. Lista va conține numele și prenumele, vârsta , numărul de telefon și adresa de domiciliu.

Serviciul de Asistență Socială va lua legătura telefonic cu persoanele din lista comunicată de Poliția Locală,privind persoanele în vârstă de peste 65 de ani și prin angajații serviciului , va asigura achiziționarea bunurilor necesare pe cheltuiala solicitantului.

S-a dispus ca pentru mobilitate, să fie alocate asistenților sociali două autoturisme din parcul auto al Primăriei. Mai mult,  persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani , care solicită sprijin, fără susținători și care fac dovada că nu au nici un venit, li se va asigura hrană prin Cantina de Ajutor Social, în aceleași condiții ca și ale asistaților sociali care beneficiază de hrană de la cantină.

Tot astăzi, s-a hotărât ca asistenții sociali să colaboreze cu orice instituție publică sau privată, în regim de voluntariat sau orice altă formă de colaborare, în vederea susținerii acestor categorii de persoane.

Advertisements
Loading...

Related posts

Preluarea creditului de 5 milioane de Euro, condiția primarului Pantazi ca negocierile cu ARSACIS și Apa Vital să continuie

Marius Parteni

Solicitare din partea unui cetățean: Primăria să investească într-o zonă cu grătare

Marius Parteni

Cel mai important proiect european de infrastructură al judeţului, depus azi la ADRNE

Redacția
Încarcă...