NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Persoanele nevaccinate anti-Covid-19 vor fi plasați în carantină la nivel național în Austria

Cancelarul austriac Alexander Schallenberg a anunţat vineri că aşteaptă unda verde a Parlamentului, duminică, în vederea unei plasări în carantină – la nivel naţional – a persoanelor nevaccinate sau care nu au statul de vindecate de Covid-19, în contextul în care Austria se confruntă cu o creştere rapidă a numărului cazurlor de covid-19, relatează AFP.

”Obiectivul este clar. Vrem să dăm duminică undă verde unei plasări în carantină la nivel naţional a persoanelor nevaccinate”, a anunţat într-o conferinţă de presă noul cancelar austriac – fără să precizeze date intrării în vigoare a acestei măsuri.

Landul Oberösterreich şi landul-stat Salzburg – care înregistrează cele mai mari niveluri de contaminare cu covid-19 – au introdus deja carantina, începând de luni.

Vaccinarea obligatorie a personalului din domeniul sănătății

  

Pentru ca această măsură să se aplice în întreaga ţară, este necesar să fie aprobată de către Parlament şi de către conducătorii landurilor, într-o reuniune, în weekend.

Ministrul austriac al Sănătăăţii Wolfgang Mueckstein a anunţat tot vineri că urmează să ordone vaccinarea obligatorie a personalului din domeniul sănătăţii.

Aproximativ 64% din populaţia austriacă a fost vaccinată complet – un nivel inferior mediei europene (67%).

Alexander Schallenberg a catalogat acest nivel de vaccinare drept ”ruşinos de mic”.

Până în prezent, peste 11.640 de persoane au murit din cauza covid-19 în Austria, o ţară cu 9,8 milioane de locuitori.

Advertisements

Related posts

Rusia realizează transferul trupelor şi echipamentelor militare în Kazahstan cu 75 de avioane-cargo

Redacția

Gabriel Liiceanu critică proiectul România Educată: “E ceva mult mai dramatic decât un eşec. Iohannis nu ar putea să spună un singur lucru făcut în orizontul acestui proiect”

Redacția

Cuiburi de ouă de dinozaur descoperite în România, prezentate la Dino Parc Râşnov

Redacția
Încarcă...