NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
EducațieLocal

”People of People”- proiect Club Impact Special Pașcani pentru refugiații din Ucraina

Noi, Club Impact Special, am dat startul proiectului ‘People of People’, proiect de serviciu în folosul comunității, care se va derula incluziv până în luna iunie a anului curent.

Prin acest proiect ne propunem să acționăm alături de experți, colaboratori, parteneri abilitați astfel încât copiii, tinerii și adulții ucraineni care provin din zona de conflict armat să se simtă cât mai bine aici, în România, iar adaptarea și integrarea socială să le fie cât mai ușoară.

Proiectul include activități prin care noi înșine ne pregătim cu ajutorul experților pentru primirea și interacțiunea cu copiii, tinerii și adulții ucraineni; activități prin care ne identificăm propriile resurse pe care să le punem la dispoziția acestora; activități de creare de mijloace alternative de comunicare pentru persoanele vorbitoare doar de limba ucraineană; organizare de activități/ateliere de petrecere a timpului liber alături de copiii și tinerii ucraineni; activități pentru strângere de jocuri, jucării, obiecte de papetărie, birotică, rechizite, materiale sportive necesare derulării acestor ateliere; activități de sprijinire a instituțiilor partenere în gestionarea donațiilor: descărcare, selectare, organizare și distribuire.

Pornim la drum, în această călătorie, alături de partenerii noștri: Școala Gimnazială Specială Pașcani, Cabinetul de psihoterapie Gabriela Vrabie,  Fundația Proinvest, Fundația Ancora Salvării, Fundația Noi Orizonturi, Serviciul Național Voluntar de Ambulanță, CSM Pașcani, artist plastic Petru Pădurariu, Medialex Film, Galedo Marketing Solutions, Inspectoratul Școlar Județean Iași, mass-media locală.

Advertisements
  

Club Impact Special a luat ființă în septembrie 2019 și funcționează sub tutela Școlii Gimnaziale Speciale Pașcani. Este un club de inițiativă comunitară pentru tineri, alcătuit din  30 de membri activi, elevi la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” Pașcani,  Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani și Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea” Pașcani, coordonați de trei lideri, prof. Plaiu Oana, prof. Tătaru Alina și Alexandru Savin.

Vă invităm să ne fiți alături în acest proiect ca parteneri, colaboratori sau sponsori!

Pentru a fi la curent cu evoluția noastră și activitățile din proiect, vizitați paginile de Facebook și Instagram ale Club Impact Special!

Ne puteți contacta și la adresa de e-mail: clubimpactspecial@yahoo.com.

Advertisements

Coordonator proiect,

prof. Plaiu Oana Monica

Advertisements
Advertisements

Related posts

Grădiniţele din Paşcani, deschise pe perioada verii, prin rotaţie

Ema Roman

A fost scoasă media claselor gimnaziale din calcului notei finale de admitere la liceu. Schimbarea se va aplica din 2023

Redacția

Motivarea elevilor prin intermediul jocurilor educaționale și a noilor tehnologii

Redacția
Încarcă...