RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie

Pentru aceeaşi casă vom plăti două asigurări

De la 1 septembrie, cetăţenii vor scoate bani din buzunar de două ori pentru a-şi asigura locuinţa! În caz de accident vom avea doi constatatori de daună şi două păreri diferite, două valori de încasat.

De la 1 septembrie, asigurarea obligatorie a locuinţei, adică asigurarea celor trei riscuri catastrofice: cutremur, inundaţii şi alunecări de teren, în limita valorii de 10.000/20.000 de euro se va încheia doar la cei 12 membri ai Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor naturale (PAID). Ce aduce nou ordinul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA)? Până acum, aveai de ales: te mulţumea o poliţă obligatorie care îţi acoperea doar cele trei riscuri şi valoarea despăgubirii în caz de daună totală de 10.000/20.000 de euro, plăteai doar 20 de euro. Nu? Aveai opţiunea de a încheia o poliţă facultativă, care îţi acoperea valoarea reală a locuinţei şi pentru care se plăteşte o primă de asigurare cuprinsă între 0,08% şi 0,14% din valoarea imobilului.Din toamnă însă, lucrurile se schimbă: plăteşti obligatoriu cei 20 de euro pe an, iar dacă vrei să ai locuinţa asigurată la valoarea reală, mai închei şi o poliţă facultativă la un alt asigurător. După cum explică Răzvan Popescu, şeful Serviciului Asigurări Generale, Generali Asigurări, se revine la situaţia din momentul promulgării legii asigurărilor obligatorii de locuinţe şi înfiinţării PAID.

sursa Evenimentul.ro

  

 

Related posts

Ştefan Mandachi: „Lucrătorii au fost alungaţi din ţară, prigoniţi de Statul nemernic, iar acum pe Stat îl doare-n c**! De ce ne buzunăreşti, ciorditorule?“

Redacția

Se scumpesc medicamentele. Noile preţuri la principalele medicamente şi care sunt efectele acestor creşteri

Redacția

Se caută 10 manageri de restaurant în Germania

Redacția
Încarcă...