RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
EconomieNațional

Cum asiguri crypto: recomandări

Pentru a deveni un crypto investitor de succes, este important nu doar să tranzacționezi crypto cu inteligență, dar să asiguri, cu aceeași inteligență, o păstrare safe a fondurilor tale. Securitatea fondurilor, de fapt, este un subiect foarte actual pentru prezent. În acest articol descriem principalele moduri simple și accesibile prin care poți îmbunătăți siguranța fondurilor tale.

Creează parole puternice și complexe

Crearea cheilor publice și private reprezintă un aspect foarte important, care determină, în mare parte, securitatea generală a fondurilor tale. Acest lucru se referă, în special, la cheile private deoarece anume cheile private pot contesta dreptul de proprietate asupra fondurilor. Reieșind din aceasta, este foarte important ca cheile private să nu conțină date cu caracter personal. De ce acest lucru este atât de important? Explicația, de fapt, este una destul de simplă. În era digitală, datele cu caracter personal nu mai sunt atât de confidențiale.

Astfel, nu se recomandă ca cheile private să conțină data de naștere, adresa, numele și prenumele proprietarului. O cheie privată care nu conține astfel de date devine o țintă mult mai complicată pentru escrocii specializați în spargerea portofelelor crypto și răpirea de fonduri criptografice. În această ordine de idei, îți recomandăm să renunți la comoditate și să creezi chei private cât mai randomizate, fără date care pot fi asociate cu ușurință cu identitatea ta.

  

Portofel crypto de tip rece – la fel de sigur ca și în 2008

Portofelele hardware rămân a fi cele mai sigure deoarece nu au o conexiune permanentă la internet. Astfel, această modalitate de păstrare a criptomonedelor reduce esențial riscul atacurilor online. Totodată, un mare avantaj al acestei metode constă în faptul că nu este deloc complicat să creezi un asemenea tip de portofel crypto.

Orice operațiune pe care o faci pentru prima dată trebuie supusă testării

Un nivel înalt de securitate îl garantează și abordarea prin care, înainte de a face o operațiune importantă cu fondurile tale, testezi câteva operațiuni similare prin utilizarea a mai puține fonduri. Astfel, dacă ceva nu va funcționa, vei pierde mult mai puțin decât era să pierzi dacă făceai tranzacția deodată, fără a face un test preliminar.

Pe lângă aceasta, îți recomandăm să verifici repetat corectitudinea adreselor pe care le introduci în procesul de gestiune a fondurilor tale. Este important să înțelegi că lumea crypto, în mare parte, este lumea în care fiecare este independent. În acest context. o cheie publică introdusă incorect va direcționa transferul tău pentru totdeauna către un alt cont. Din acest motiv, nu îți recomandăm să introduci cheile publice manual – mai bine ar fi să le copii și să le inserezi de fiecare dată când planifici o tranzacție. În așa fel, reduci esențial riscul de a greși cheia virtuală pe care o introduci să fie greșită dacă nu complet, atunci măcar parțial.

Salvează atât cheia privată, cât și cea publică pe mai multe dispozitive

Chiar și cele mai performante dispozitive digitale au proprietate de a se defecta. Astfel, pentru a evita riscul că odată cu defectarea unui dispozitiv vei pierde și cheile de la fondurile tale, este important să-ți creezi mai multe copii digitale a cheilor tale. Până la urmă, chiar și în cazul în care dispozitivul nu se va defecta, acesta poate fi pierdut sau furat. Mai multe copii ale cheilor tale vor ajuta să previi și acest risc.

O tendință actuală este plasarea și păstrarea cheilor publice și digitale pe cloud

Deși mulți încă privesc sceptic acest tip de păstrare a cheilor, totuși, păstrarea pe cloud este mai safe decât păstrarea pe dispozitive hardware. Scenariul perfect ar fi acel în care combini atât dispozitivele hardware de care dispui, cât și posibilitatea de a-ți stoca cheile pe cloud.

Confidențialitate și iar confidențialitate.

Cu cât mai puțini oameni cunosc despre faptul că deții criptomonede, cu atât mai puține riscuri afectează securitatea fondurilor tale. Astfel, o recomandare foarte actuală ar fi să nu postezi pe Social Media sau pe alte canale de comunicare date despre modul în care gestionezi criptomonedele tale.

Concluzie

Odată ce intri în lumea crypto trebuie să fii pregătit să întreprinzi o mulțime de acțiuni pentru a păstra în siguranță fondurile tale. Sperăm că recomandările de mai sus îți vor fi de folos în acest sens. Iar dacă încă nu ești sigur ce platformă să alegi pentru a investi în crypto și a ține în siguranță criptomonedele tale, atunci îți recomandăm cu încredere bitcoinera platform!

Related posts

Tudose, despre Coaliţie: Nu ne înţelegem pe câteva chestii, în rest bine. Ţara e în picioare încă

Redacția

Ce produse pot cumpăra cu voucherele Materna femeile care le-au primit după ce au născut / Primăria Capitalei analizează condițiile de acordare

Redacția

Ridicați-vă ochii din smartphone, imploră Martin Cooper, părintele telefonului mobil

Redacția
Încarcă...