RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pensii speciale şi pentru foştii primari

Propunerea legislativă prin care primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de consilii judeţene vor primi pensii speciale a fost adoptată tacit de Camera Deputaţilor.

  

 

Propunerea legislativă, semnată de un grup de 30 de deputaţi şi senatori de la PSD, PNL, UDMR, prevede că primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de consilii judeţene care au vârsta standard de pensionare vor beneficia de pensii speciale, prevedere aplicându-se şi celor care au deţinut astfel de funcţii anterior intrării în vigoare a actului normativ. Potrivit documentului, cuantumul indemnizaţiei pentru limita de vârstă se acordă în limita a trei mandate şi de calculează că produs al numărului lunilor de mandat cu 0,55 din indemnizaţia brută lunară. Indemnizaţia se cumulează cu orice tip de pensie stabilită în sistemul public de pensie şi se suportă din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Pentru mandatele incomplete, indemnizaţia se calculează proporţional cu perioada de mandat exercitată, care nu poate fi mai mică de doi ani.

sursa www.ziarulevenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Veniturile pensionarilor vor fi majorate de la 1 ianuarie

Redacția

Proiect privind modernizarea pieței vale: Standurile mutate în hală, iar producătorii agricoli vor avea tarabe pe platou

Marius Parteni

Iluminat public mai ieftin și pe bani europeni, la Iași! La Pașcani, mai scump și pe banii din bugetul local!

Răzvan Grecu
Încarcă...