NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Marius Parteni

Penibilii din Primărie

Te iau durerile de cap când vezi cât de penibili sunt șefii Primăriei Pașcani. Aruncă, cu o ușurință de neexplicat, în spațiul public, afirmații cum că Prest Serv Apa le datorează bani, fără a explica ce și de unde. Punctaje peste punctaje se fac între cele două direcții economice din Primărie și PSA, să se vadă de unde provin sumele!?

Dacă așa stau lucrurile, cum ați fost, oamenilor, atât de orbi și ați aprobat bugetul de venituri și cheltuieli al unității în 2013?

Cum a fost de acord afaceristul Pantazi și specialistul în cifre Zanet să nu lămurească lucrurile înainte de a propune proiectul de buget? În acesta trebuia stipulat în clar ce are de încasat și plătit PSA, de unde și cui!

  

Dar cei doi  nu au avut nici un interes, pentru că pe fir a intrat ApaVital. Cu siguranță, ei sunt primii care își doresc ca PSA să falimenteze, ca operatorul județean să aibă cale liberă la nivel local.

Advertisements

Orice s-ar spune, un singur lucru este de neînțeles: de ce din bugetul public nu se aloca o sumă de bani pentru realizarea unui audit extern, care sa clarifice problemele acestea, dacă ele există cu adevărat?

Avem bani pentru expertize care să stabilească că primarul, prin firma sa, AgroComplex Lunca Pașcani, nu este datorul numărul unu din Pascani, plătim avocați ca Primăria sa piardă procese cu firma lui, dar nu găsim resurse pentru un audit care va clarifica lucrurile.

Se știe oricum de ce. S-ar afla neadevărurile spuse de primar și acoliții lui. Spre exemplu, fostul consilier Leonard Rusu a prezentat acum ceva timp în CL un audit realizat în timpul lui Grigore Crăciunescu, prin care se arăta cât de căpușată era de PSD, societatea de apă-canal.

Advertisements

Atunci s-au descoperit probleme mari: unii șmecheri, rămași necunoscuți, alimentau mașinile cu carburant, iar societatea plătea, salariile foarte mari, indicele de performanță nerealizat, apa pompată, dar pierdută, dar și faptul că AgroComplex Lunca, firma primarului Dumitru Pantazi, de unde, în 2013 a încasat dividente de 800.000 lei, vindea grâu și lapte către PSA Pașcani!!!

Să presupun că dacă, azi, acest lucru nu se mai întâmplă, firma este în faliment? Nu cred! Sigur este altceva la mijloc, mult mai folositor penibililor.

Advertisements
Advertisements

Related posts

De ce ApaVital poate şi păşcănenii nu!?

Marius Parteni

Aroganța unui manager susținut politic!

Marius Parteni

Lunca, Blăgești, Boșteni, Sodomeni și Gâștești = Municipiul Pașcani

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site