NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Patru cazuri de Clostridium tratate la Pașcani, după ce pacienții au contractat boala în spitale din Iași

Patru persoane operate în spitalele din Iași, au ajuns la Spitalul Municipal Pașcani din cauza complicațiilor apărute în urma contractării bacteriei Clostridium. În ultimele două luni pacienții au fost internați la unitatea sanitară din municipiu cu infecția intraspitalicească.

Pe parcursul acestui an, la Spitalul Municipal Pașcani au fost înregistrate 25 de cazuri de infecții nosocomiale. Acesteau au apărut la persoanele cu imunitate scăzută, la nou-născuţi, persoane nedeplasabile.  Combaterea lor constituie o prioritate prin monitorizare atentă și printr-o mai bună igienizare în vederea limitării numărului de îmbolnăviri.

 Bacteriile şi viruşii de spital care provoacă afecţiuni greu de tratat şi cu risc crescut de mortalitate pot fi contractaţi din diverse locuri, cum ar fi săli de tratamente, saloane, grupuri sanitare, dar ei pot fi transmişi şi de bolnavii internaţi sau vizitatori. Este aproape imposibil ca aceste infecţii să fie evitate complet, dar orice persoană poate încerca preîntâmpinarea lor prin diverse metode. Acestea constau în special în respectarea regulilor de igienă personală, purtarea de echipament de protecţie în cazul vizitatorilor şi folosirea de dezinfectante la intrarea în saloane, evitarea produselor perisabile aduse de la domiciliu şi a contactului apropiat cu ceilalţi pacienţi sau cu aparţinătorii, care pot fi purtători de microbi.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Un bărbat din Iași, care urma să fie evacuat din apartament a murit după ce s-a aruncat de la etaj

Redacția

Două femei și un bătrân doborâți de alcool, au fost aduși cu ambulanța la Spitalul Municipal

Oana Cordoneanu

Piscinele din interior rămân închise. Precizarea lui Raed Arafat

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site