NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Pastorul care şi-a abuzat sexual fiicele îşi teroriza şi vecinii: „Ne e frică de el. A spus că dacă scapă…”

Pastorul din comuna Dolheşti, Suceava, care se află în arest preventiv pentru că şi-ar fi abuzat sexual fiicele, era văzut ca un om gospodar în comunitate. Majoritatea oamenilor au fost şocaţi când au aflat ce grozăvii să întâmplau în casa acestuia. Doar vecinii au recunoscut că le este teamă de el.

Pastorul Constantin Pandelea şi-a transformat locuinţa într-o biserică penticostală. Doar cu numele, pentru că în realitate el nu reprezenta acest cult, susţin reprezentanţii bisericii.   

Vestea că bărbatul şi-a abuzat sexual fetele timp de şase ani a picat ca un trăsnet în comunitate. Cei care îl cunosc pe Pandelea spun că era un om gospodar, trăia din legumicultură. Cei mai mulţi nici nu şi-au imaginat că era capabil să să-şi violeze sau agreseze sexual fetele, aşa cum susţin procurorii de la Parchetul de pe lânga Judecătoria Suceava.

„Copiii nu s-au plâns niciodată. Cât de tare puteai să te temi de acel om ca să nu spui nimic? Acolo a fost un model de sechestrare. Era el şi restul lumii. Toţi tăceau”, declară Costică Crăciun, administrator public al Primăriei Dolheşti.   Pastorul nu şi-a împiedicat copiii să meargă la şcoală. Dimpotrivă. Fiica lui cea mare a făcut faculatea la Iaşi.

„Îl cunosc bine pe Costel. Am fost colegi de şcoală, el este mai mare cu un an ca mine. Am rămas şocat când am văzut ştirile. Fiica lui mai mare a fost colegă cu băiatul meu. A învăţat foarte bine, a fost la un liceu foarte bun şi apoi s-a dus la facultate la Iaşi. Era un om muncitor. Nu mi-a venit să cred. Nu ştii ce ascunde omul”, a spus Florin Livadaru.  

Un vecin de-al pastorului a spus, sub protecţia anonimatului, că-i este frică de el. „Ne este frică de el. Deja a spus că dacă scapă, are treabă întâi cu vecinii. Aşa este felul lui, aşa gândeşte el. Se comporta urât cu copiii. Copiii au trăit mai rău decât la închisoare. Le dădea treabă încontinuu”, a spus acesta.

Cercetat pentru că şi-a abuzat sexual fetele   

Anchetatorii susţin că pastorul şi-ar fi violat în repetate rânduri fiica cea mare, iar pe celelalte trei le-ar fi agresat sexual.  Mezina familiei are 9 ani, după cum susţine Nicoleta Daneliuc, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava (DGASPC).  Pastorul este căsătorit şi are 8 copii, dintre care 4 sunt minori. 

„Şi-a abuzat toate fetele. Am atâţia ani de când lucrez în această instituţie, nu am crezut vreodată că se poate întâmpla aşa ceva”, a mai spus Daneliuc.

Continuarea pe adevarul.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Protecţia Consumatorului propune plafonarea preţurilor produselor de strictă necesitate

Redacția

Vrea să iasă la pensie la 6 luni după ce s-a făcut judecător: 18.000 de lei pe lună pensie

Redacția

Patriarhia cere revenirea rapidă la slujbele în interiorul bisericilor: Este deplin justificat și adecvat realității

Redacția
Încarcă...