RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pașcaniul nu are teren pentru construcția unui parc industrial, după cum își doresc șefii județului

Consiliul Județean Iași intenționează să amenajeze în viitor alte parcuri industriale, pe lângă cel de la Lețcani. Pe lista localităților care l-ar putea găzdui apare și municipiul Pașcani. Problema este aceea că administrația locală ar trebui să pună la dispoziția instituției o suprafață de teren cuprins între 15 și 20 de hectare.

 

Maricel Popa, președintele CJ Iași, a anunțat că își dorește până în 2020 să mai fie realizeze alte parcuri industriale în puncte cheie ale județului. Localitățile indicate sunt Pașcani, Răducăneni și Hârlău.

  

Problema este terenul necesar investiției. Pentru construcția parcului de la Lețcani, Primăria a pus la dispoziția societății care a executat lucrarea 30 hectare de teren. Pe o parte din aceasta era prevăzută construirea unei baze de întreținere a viitoarei autostrăzi Ungheni – Iași – Târgu Mureș. În cele din urmă, parcul industrial a fost ridicat pe o suprafață de 18 hectare.

Dacă mâine Consiliul Județean ar solicita administrației din Pașcani o suprafață de teren pentru demararea investiției, acest lucru nu ar fi posibil. Primăria nu are la dispoziție o asemenea suprafață.

Am încercat să aflăm de la șefii Primăriei dacă vor încerca să facă ceva în acest sens, dar nu au răspuns apelurilor telefonice. Un funcționar cu state vechi în cadrul administrației locale spune că municipiul nu dispune de un asemenea teren.”Singura soluție ar fi aceea ca Primăria să cumpere de pe piața liberă”, susține Vasile Leahu, funcționar în cadrul Primăriei Pașcani.       

Related posts

Clorură de calciu pentru deszăpezirea străzilor și aleilor pietonale, în loc de sare și nisip

Marius Parteni

Cadou de sărbători pentru edilul local din partea comercianților din piața vale, care își vând produsele în ploaie

Răzvan Grecu

Șeful piețelor a demisionat. Primăria va organiza un nou concurs

Teona Gherasim
Încarcă...