NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pășcănenii s-au plâns viceprimarului: Cota comună, pierderile la apă, majorarea prețurilor la utilități și curățenia din municipiu (VIDEO)

Peste 70 de pășcăneni, președinți sau membri ai Asociațiilor de Proprietari din Pașcani, au participat ieri seară la întâlnirea organizată de reprezentanții Primăriei. În fața lor au stat viceprimarul Vasile Axinte, alături de alți reprezentanți ai societăților din subordinea Consiliului Local sau Primăriei.

 

 Cu prilejul acestei întâlniri viceprimarul Axinte a dorit să afle de la reprezentanții Asociațiilor de Proprietari problemele cu care se confruntă și greutățile întâmpinate în activitatea lor. Discuțiile au demonstrat că sunt destule probleme, unele chiar și între cei care reprezintă asociațiile. Mesajul transmis de executivul local, prin vocea lui Vasile Axinte a fost următorul:

  

 ”Vă susținem în activitatea dumneavoastră. Noi cei din Primărie suntem deschiși. Aveți la dispoziție Biroul Asociații de Proprietari unde puteți veni și solicita informații. Avem chiar un contabil care vă poate ajuta la verificările economice pe care doriți să le efectuați la nivel de asociație. Cât privește campania de primăvară noi Primăria vă vom pune la dispoziție, pe bază de proces verbal, arbuști și flori pentru înfrumusețarea spațiului din împrejurul blocurilor”.

 Principalele probleme ale celor prezenți au fost legate de pierderile la facturile de apă, tariful la salaburitate și cota comună facturată de RAGCL. Pentru a scăpa de pierderi unul dintre cei prezenți în sală a propus realizarea de pompe pe domeniul public, de unde cetățenii să se alimenteze cu apă, pentru a nu mai avea parte de pierderi în facturi. De altfel toți cei din sală s-au declarat nemulțumiți de faptul că actualul executiv a venit cu majorări de tarife la utilități. În replică viceprimarul municipiului a declarat că prețul la utilități nu va mai crește până la finalul acestui mandat.

 Un alt participant a venit cu ideea ca cetățenii debranșați de la RAGCL, care plătesc cotă comună, să solicite și ei un astfel de tarif, deoarece contribuie la ambientul respectivului imobil.

 Oamenii au mai solicitat parcuri de joacă pentru copii, deratizarea și igienizarea municipiului și proiecte de reabilitare a blocurilor prin fonduri europene. Ei au aflat și faptul că una din promisiunile din campania electorală a primarului în funcție nu se va realiza. Este vorba despre reabilitarea subsolurilor blocurilor.

{flv}diverse/dezbatere{/flv}

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Tarifele RCA ar putea crește după 18 mai

Redacția

S.P.C.L.E.P. Pașcani: Modalități de programare pentru eliberarea actelor de identitate

Iulia Atodiresei

Combaterea cerșetoriei și mai mulți polițiști pe stradă, asta cer aleșii locali

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site