RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pășcănenii care află târziu de taxa de salubrizare se plâng autorităților

Primăria Pașcani se confruntă cu o problemă apărută după expirarea termenului de depunere a declarațiilor pentru taxa de salubrizare. O parte din cetățeni au aflat de obligativitatea taxei după ce angajații Serviciului Taxe și Impozite Locale le-au trimis acasă notificări.

 

  

Cei care nu au încheiat contracte sunt nevoiți să plătească în baza estimării stabilită în Regulamentul de aplicare a taxei. La audiențele de astăzi alte două persoane au venit pentru a primi clarificări de la șefii Primăriei. Ei invocă numărul persoanelor trecute în plus.

”Noi suntem doar doi oameni în casă. Eu plătesc dublu față de cât ar trebui. Nu am avut de unde să știu că trebuie să aduc acte, am aflat de la o vecină ”, au susținut două pășcănence venite astăzi la audiențe.

Pentru a evita asfel de problem, proprietarul locuinței are obligația de a declara câte persoane locuiesc în imobil (membri de familie, rude, chiriași sau flotanți). Declarația trebuia depusă până la finalul lunii aprilie 2018.

Persoanele care au reședința la aceeași adresă, însă sunt stabilite  în alte locuri, trebuie să aducă o adeverință prin care demonstrează că nu stau în la adresa din buletin.

În cazul studenților și elevilor este nevoie de o adeverință eliberată de unitatea de învățământ, iar pentru cei care lucrează în alt oraș sau în afara țării este nevoie de o copie a contractului de muncă sau carte de identitate. O altă posibilitate prin care proprietarii pot dovedi câte persoane locuiesc este adeverința eliberată de reprezentanții Asociației de Proprietari.

Taxa de salubrizare este de 10,16 lei/persoană/lună pentru primele două persoane dintr-o unitate locativă, iar de la a treia persoană taxa este de 8 lei/lună/ locatar.

 

 

Related posts

Surse: Raportul misiunii de evaluare pentru aderarea la Schengen este „foarte pozitiv”. De ce nu și-a trimis Olanda experții

Redacția

Delegarea serviciile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare contestată de un funcționar public (DOC)

Răzvan Grecu

Pantazi&Co gândesc reorganizarea serviciilor din 2013. Se anunță angajări pe serviciile cu personal redus

Marius Parteni
Încarcă...