NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Partidul ceh de extremă-dreapta SPD vrea o lege care să permită organizarea unui referendum pentru ieşirea țării din Uniunea Europeană

Partidul ceh de extremă-dreapta SPD, care ar putea juca un rol în formarea unui nou guvern ceh, luna viitoare, va cere guvernului o lege care să permită un referendum în vederea ieşirii din Uniunea Europeană, a declarat miercuri şeful partidului, Tomio Okamura, transmite Reuters, citată de News.ro.

Formaţiunea populistă, pro-europeană ANO, a premierului Andrej Babis, va câştiga cea mai mare parte a voturilor la alegerile din 8-9 octombrie, dar ar putea avea dificultăţi pentru a forma majoritatea, deoarece actualii săi parteneri se află la nivelul sau sub pragul de 5%, necesar pentru intrarea în Parlament, în sondajele de opinie.

Două grupuri principale de opoziţie refuză să intre într-un guvern cu Babis din cauza a ceea ce afirmă că sunt conflictele sale de interese ca fondator al unui imperiu de afaceri.

Acest lucru poate face din SPD-ul anti-european şi anti-NATO al lui Okamura sau din Democraţie Directă şi Libertate un partener al discuţiilor, pe care ANO nu le-a exclus.

  

Sondajele de opinie ridică sprijinul partidului SPD la aproximativ 10%. Okamura a spus că promisiunea de a propune o lege privind organizarea referendumurilor, în prezent imposibilă, ar fi condiţia sa.

În cazul în care o astfel de legislaţie ar fi introdusă,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Israelul vrea să vaccineze elevii contra Covid în timpul orelor, după ce va începe anul școlar

Redacția

Dacia va relua producția mașinilor la Mioveni începând cu luna mai

Redacția

Arafat, despre personalul medical nevaccinat: Nu e normal să ceri testarea pe banii statului din momentul în care ai alternativă pe gratis

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site