RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Parlamentul European votează o rezoluție care contestă legalitatea veto-ului Austriei. Negrescu: Încalcă legislația europeană

Europarlamentarul Victor Negrescu a solicitat, în plenul Parlamentului European, invalidarea juridică a veto-ului Austriei, compensarea financiară a blocajului și sancționarea unui eventual nou refuz privind aderarea României la spațiul Schengen.

Victor Negrescu, europarlamentar PSD FOTO: Facebook

Victor Negrescu, europarlamentar PSD FOTO: Facebook

„Românii nu mai pot aștepta după mofturile politicienilor de dreapta de la Viena. Această rezoluție explică foarte clar de ce veto-ul de anul trecut încalcă drepturile cetățenești și legislația europeană. Prin amendamentele noastre arătăm impactul negativ asupra mediului și pieței interne, subliniem discriminările create și solicităm aderarea până la finalul anului a României la spațiul Schengen”, a precizat Victor Negrescu, potrivit unui comunicat. 

  

Social democratul susține că trebuie compensate costurile blocajului și „cei vinovați trebuie să plătească, așa cum se întâmplă când statele membre încalcă legislația europeană”.

Victor Negrescu a menționat, potrivit sursei citate, că nu este prima dată când românii își cer dreptate și a solicitat sprijinul instituțiilor europene în atacarea acestui conflict juridic.

„Această rezoluție preia inclusiv argumentele petiției #RomâniaCereSchengen din 2015, pe care am inițiat-o și care a fost susținută atunci de peste 50.000 de persoane și de Parlamentul European. Și iată, astăzi ne cerem încă o dată acest drept solicitând Comisiei și Parlamentului European să apere Uniunea Europeană inclusiv prin atacarea veto-ului Austriei în instanță.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Barna: Nu sunt miniştri USR-PLUS de care nu sunt mulţumit. Sunt colegi din Guvern de la care aş fi vrut ca unele proiecte să meargă ceva mai repede

Redacția

Un cartier dintr-o comună bihoreană, bagat în carantină sub paza jandarmilor după ce sute de localnici au refuzat să fie testați

Redacția

Armata ucraineană raportează o intensificare a bombardamentelor rusești în mai multe regiuni din nordul țării

Redacția
Încarcă...