RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Parlamentul European reacționează la declarațiile lui Viktor Orban: „Deschis rasiste” și inacceptabile

Liderii grupurilor politice din Parlamentul European condamnă, printr-o declarație comună, afirmațiile premierului ungar Viktor Orban, pe care le califică „deschis rasiste”, inacceptabile și în contradicție cu valorile Uniunii Europene.

Parlamentul EuropeanFoto: Abdesslam Mirdass / AFP / Profimedia

Declarația comună a fost adoptată la conferința președinților, liderii grupurilor politice din Parlamentul European spunând că afirmațiile premierului Ungariei „constituie în mod clar o încălcare a valorilor noastre, consacrate și în tratatele UE, și nu-și au locul în societățile noastre”:

  
  • „Noi, liderii grupurilor politice ale Parlamentului European, condamnăm ferm recenta declarație deschis rasistă a prim-ministrului Orbán despre un „popor de rasă mixtă”.
  • Asemenea declarații inacceptabile, care constituie în mod clar o încălcare a valorilor noastre, consacrate și în tratatele UE, nu-și au locul în societățile noastre.
  • De asemenea, regretăm profund persistența prin care sunt apărate aceste declarații inacceptabile făcute de premierul Orbán și cu alte ocazii.
  • Rasismul și discriminarea, în toate formele, trebuie condamnate fără echivoc și abordate eficient la toate nivelurile”.

Liderii grupurilor politice din Parlamentul European cer Comisiei Europene și Consiliului să condamne „de urgență această declarație, în cei mai fermi termeni”.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Două cabine de camion complet distruse, după ce s-au izbit frontal. Imagini cumplite pe șosea

Redacția

Fotbal: Căpitanul naționalei Ucrainei cere izolarea completă din sport a Rusiei – „O țară de teroriști”

Redacția

Antony Blinken, în vizită surpriză în Irak: „O pauză umanitară ar fi binevenită pentru toţi”

Redacția
Încarcă...