RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Parlamentul Argentinei a adoptat programul economic radical al lui Javier Milei

Javier Milei, Foto: Luis ROBAYO / AFP / Profimedia

Javier Milei, Foto: Luis ROBAYO / AFP / Profimedia

Deputaţii argentinieni au adoptat vineri, în formă finală, programul de reforme economice de dereglementare al preşedintelui ultraliberal Javier Milei, după luni de dezbateri pe un text profund remaniat, anunță agențiile AFP și Reuters, citate de Agerpres.

„Îi vom da guvernului preşedintelui Milei instrumentele necesare pentru a putea să reformeze statul odată pentru totdeauna”, a declarat şeful blocului politic aflat la putere, Gabriel Bornoroni.

  

Din punct de vedere politic, această undă verde înseamnă „un succes total pentru guvern”, a declarat pentru AFP politologul şi economistul Pablo Tigani, însă, în domeniul economic, „aceasta va însemna o revenire la politica anilor 1990, cu dereglementarea, privatizarea şi deschiderea necondiţionată a economiei, ceea ce va da o grea lovitură industriei şi IMM-urilor naţionale”.

Guvernul a aplicat un drastic program de austeritate bugetară, cu obiectivul de „deficit bugetar zero” la finalul lui 2024 şi de reducere a inflaţiei cronice (211% în 2023 și care a continuat să crească).

Milei a implementat „terapia de șoc” pentru economia argentiniană

Însă tăierile bugetare – care, printre altele, au paralizat şantierele publice -,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ciucă solicită accelerarea implementării proiectelor de investiții în teritoriu

Redacția

Medicii vor prescrie pe rețetele compensate cele mai ieftine medicamente

Redacția

EURO 2024, criticat pentru nivelul scăzut. „Nu putem juca 60 de meciuri într-un sezon”. Dani Carvajal se plânge de programul încărcat

Redacția
Încarcă...