NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Parintii care nu-si inscriu copiii in clasa a noua risca sanctiuni!

In momentul de fata, în România, nu mai putin de 8 la suta dintre elevii care au terminat clasa a 8-a nu au fost înscrisi la liceu, în conditiile în care învatamântul este obligatoriu pâna în clasa a X-a.


Potrivit România TV, ministrul Remus Pricopie a cerut vineri ca parintii care nu îsi înscriu copiii la liceu sa fie amendati si, de asemenea, el a vorbit despre o noua modalitate da calcul a mediei finale cu care elevii vor intra la liceu. “Avem 8 la suta copii neînscrisi în clasa a 9-a si am cerut inspectorilor sa identifice fiecare caz în parte. Sa se solicite parintilor înscrierea copiilor în învatamântul obligatoriu. Daca nu vor face asta aplicam legea, amendam parintii”, a spus ministrul Pricopie.

  

Pe de alta parte, începând cu anul scolar 2013/2014 nota obtinuta de elevi la testele nationale va conta în proportie de 75 la suta la admiterea la liceu. Media generala pe clasele V-VIII va conta în proportie de de 25 la suta.

sursa Romania Tv

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Profesori de la „Unirea” în Anglia, în cadrul proiectului Leonardo „Orientarea profesională a personelor cu dizabilități” (PROD)

Redacția

Ludovic Orban, mesaj pentru elevi: Este o variantă ca examenele să se dea online. Nu am luat în calcul amânarea anului școlar

Redacția

Monica Anisie: Ar fi bine ca rotația elevilor, în cazul școlilor cu sistem hibrid, să se facă la două săptămâni

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site