NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pantazi umilit de proprii consilieri! Comisia de mediere a redevenței cu ARSACIS a fost respinsă. Directorul economic va emite factura la valoarea împrumutului BEI!

Primarul Dumitru Pantazi a fost părăsit de consilierii din PSD pe subiectul care prevedea înființarea unei comisii de negociere a redevenței. Dacă edilul șef dorea adoptarea unei hotărâri prin care administrația locală să negocieze cu ARSACIS nivelul redevenţei datorat de ApaVital municipalității, aleșii locali nu au susținut această inițiativă.

 

 

  

Nici măcar un consilier local nu a susținut propunerea edilului șef, care, conform unor surse credibile din Primărie, avea ca scop, ori diminuarea redevenței stabilite prin HCL 88/2015, ori majorarea prețului la apă.

Deși are majoritate în Consiliul Local, primarul Dumitru Pantazi s-a văzut părăsit de consilierii PSD care au considerat inoportună înființarea unei comisii de mediere a litigiului aflat în justiție, la solicitarea ARSACIS. Este vorba despre un proces ce se află pe rolul Tribunalului Iași în care Asociația Regională de Servicii de Apă Canal Iași solicită instanței de judecată să constate nulitatea a două articole dintr-o hotărâre a Consiliului Local al Municipiului Pașcani.

„Avem o hotărâre de Consiliu Local pe tema redevenței și o prevedere legală. Nu văd oportunitatea unei astfel de medieri”, și-a explicat punctul de vedere consilierul social democrat Vasile Haldan.

Opinia liderului de grup a fost repede însușită și de colegii săi de partid, mai ales că opoziția, prin Marius Pintilie, s-a declarat din start împotriva proiectului.

„Grupul PNL nu va vota acest proiect deoarece considerăm că există o hotărâre de Consiliu Local care trebuie respectată, astfel că nu vedem ce s-ar putea negocia pe această temă”, a spus Marius Pintilie.

În discuții a intervenit și directorul economic al Primăriei care a transmis aleșilor că ea va factura redevența la valoarea ratei împrumutului BEI, dacă aleșii locali vor asta. Cum din sală a primit aprobări, ea a promis că vă întocmi factura imediat după ședință.

Pe final, proiectul a fost supus aprobării, dar nu a obținut nici măcar un vot pentru. În ședințele pe comisii, aleșii din PSD au dat avize favorabile acestui proiect de hotărâre.

Advertisements

Related posts

Controlul ISU la Primăria Pașcani s-a încheiat cu o sancțiune minimă

Marius Parteni

Presiuni politice pentru un traseu de transport public in judet

Redacția

Fostul primar al Iașului nu mai este consilier al președintele Consiliului Județean

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site