NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pantazi se antepronunță în cazul procesului de 22 de miliarde lei vechi cu Primăria. „E prescrisă datoria”

Primarul municipiului Pașcani a făcut astăzi o declarație prin care a dat de înțeles că știe deja verdictul instanței de judecată în procesul intentat de Primărie societății AgroComplex Lunca SA, la care este acționar majoritar.

 

Legat de acest subiect, pe ordinea de zi a ședinței legislativului local de astăzi, s-a aflat un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea achiziționării serviciului de consultanță și reprezentare în instanță, de către o firmă de avocatură. Proiectul a trecut de votul consilierilor, dar cu câteva remarci interesante.

Primarul Dumitru Pantazi a menționat că acest proces i se trage din cauza acțiunilor de control ale lui Dorin Nechifor, din perioada cât acesta a fost director al Oficiului Prefectural Pașcani. Acesta din urmă a negat afirmând că a pus în aplicare un ordin al prefectului de la acea vreme.  

Dumitru Pantazi a părut însă foarte sigur pe el. Din cele afirmate în fața consilierlor pare să cunoască deznodământul în acest caz. „A fost o datorie de aproximativ 150 milioane lei, care acum este foarte mare din cauza penalităților. Prefectul a atacat un proiect de hotărâre în contencios administrativ, dar hotărârea nu a fost pusă în aplicare de Serviciul Finanțe Publice Locale. A fost asul din mânecă al lui Crăciunescu în campanie. Oricum datoria e prescrisă”, a subliniat primarul Dumitru Pantazi.       

Nu este de înțeles de ce primarul Dumitru Pantazi dă dovadă de atâta bucurie față de posibilitatea prescrierii unei datorii a societății sale catre municipiul Pașcani, în timp ce atâția pășcăneni sunt dați afară din case de executori judecătorești din cauza datoriilor acumulate și neprescrise către regii, din grija angajaților conștiințioși cu plebea și uituci cu ștabii.

Cel care se va ocupa de selectarea casei de avocatură este viceprimarul Vasile Axinte.

AgroComplex Lunca SA datorează momentan suma de 22 de miliarde de lei vechi Primăriei. Suma  reprezintă plata chiriei pe terenul din Cuva Barajului pentru anii 2002, 2003, 2005, 2007, a penalităților și majorărilor de întârziere. Primul termen al procesului, ce va avea loc la Tribunalul Iaşi, este fixat pentru data de 13 august 2013.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

STATISTICĂ/ Examenul auto : Doar o treime din candidaţi promovează la sală

Redacția

Iarna vine după 20 noiembrie

Redacția

Președintele ARSACIS: redevența pe care asociația o datorează către Pașcani încă se negociază!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site