RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pantazi prins pe picior greșit și cu începerea anului școlar. Centralizarea nevoilor și soluțiilor are loc acum, cu doar 12 zile lucrătoare înainte de începerea școlii!

În plină pandemie cu noul coronavirus, la Pașcani pregătirea școlilor pentru începutul noului an, este în întârziere. Conform explicațiilor oferite de administratorul public Gică Zanet, în perioada următoare primarul Dumitru Pantazi va iniția întâlniri cu directorii de școli pentru a afla de ce bani au nevoie pentru ca unitățile de învățământ să fie pregătite pentru începerea noului an școlar.

Gică Zanet a declarat că din cei 846.000 de lei  primiți de municipalitate la rectificare de la Guvernul Românie, vor fi alocați bani pentru școli, cel mai probabil 400.000 lei.

Faptul că Primăria se află în întârziere cu pregătirea școlilor pentru a face față măsurilor de protecție sanitară împotriva Covid 19, reiese și din declarația purtătorului de cuvânt al Primăriei, Dana Ursuleasa. Aceasta a explicat că centralizarea nevoilor și soluțiilor propuse de școli are loc în această perioadă, cu doar 12 zile lucrătoare înainte de începerea școlilor și grădinițelor.

„Pentru buna organizare, în condițiile specifice ale situației în care ne aflăm, cauzată de răspândirea virusului SARS COV 2, din partea administrației locale s-a trimis o adresă către fiecare director de unitate de învățământ din Municipiul Pașcani în care se solicită o listă cu problemele cu care se confruntă în această perioadă, dar și ce soluții au pentru ca unitățile de învățământ să-și deschidă porțile pe 14 septembrie, cu planul de măsuri propus de Ministerul Educației și Cercetării pentru asigurarea sănătății tuturor elevilor, a personalului didactic și auxiliar ” , ne-a declarat Dana Ursuleasa.

  

Reamintim că începerea noului an școlar este programată pe 14 septembrie, iar Guvernul României a solicitat administrațiilor locale să se ocupe ca școlile și grădinițele să primească copiii în siguranță.

Related posts

Reprezentantul guvernului Ponta în teritoriu a dat o declarație șoc pe fondul scandalului apei de la Pașcani! Prefectul Dan Cârlan a lăsat să se înțeleagă că dacă respecți Constituția ești sărac (VIDEO)

Răzvan Grecu

Regulement pentru inventarul rețelelor de comunicații de pe raza municipiului Pașcani! Stâlpii și cablurile abandonate vor fi îndepărtate

Marius Parteni

Zorro s-a întors: cele două scări de la blocul Moldova au fost rebranșate la apă!

Răzvan Grecu
Încarcă...