NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Marius Parteni

Pantazi nu știe să piardă!

"Revolta Mustăcioșilor" din anul 2006 avea să îl facă pe Dumitru Pantazi, președintele PSD la acea vreme, sa facă o declarație hazardată ce a rămas în memoria consumatorilor de știri. Atunci i se cerea sa aleagă între două funcții: cea administrativă, de viceprimar, sau politică, de președinte al PSD.

 

Câteva zile politicianul Pantazi nu a vrut să audă de așa ceva. Spunea atunci: "și mort dacă sunt și îmi mai mișcă o mână, tot nu semnez demisia". La câteva zile distanță, vorba unuia, mort nu era, dar mâna i-a mișcat și și-a dat demisia din funcția de președinte al PSD Pașcani

  

A fost un moment umilitor pentru Pantazi care cu greu acceptă să piardă, însă ce legătură are trecutul cu prezentul?

Are, pentru că și acum Pantazi amână să demisioneze din funcția de președinte al organizației locale. Motivul nu mai este unul politic, ci unul penal, însă comportamentul acestuia este similar cu cel din 2006: se ține bine de scaunul puterii.

Actualele criterii de integritate ale PSD, îi exclud din funcțiile politice pe cei care au probleme cu legea penală, pe fapte de corupție. Au înțeles-o toți: Nichita de la Iași, dar cel mai elocvent exemplu este cel al liderului național, premierul Victor Ponta.

Pantazi nu. El trăiește în Republica Pașcani, se comportă ca un șef de stat comunist. Nu are nici o legătură pentru el ce se întâmplă în jurul său sau ce fac alți lideri, el știe că trebuie sa aibă puterea. Ar rămâne președinte și dacă în PSD Pașcani mai sunt doi membri: el și secretara, că apropiații sunt primii care fug la greu.

Acest politician nu se gândește la moralitate sau la „Normalitatea și Prosperitatea” promisă. El crede că totul i se cuvine, asemeni unui copil care plânge după ceva, până obține atenție.

Normal ar fi să te autosuspenzi din partid fără a aștepta să o facă alții. Important pentru organizația locală este să îi dai voie să se reorganizeze, dar nu prin interpuși ai actualului președinte. Sunt trei ani de când în partid nu se fac ședințe decât pentru a fi executați oameni, de la consilieri până la simpli membri de partid care îi deranjează pe edil și administratorul public Zanet.

Revenind la moralitate, Pantazi trebuie să facă un pas în spate și din funcția de primar. Nu poți să fii trimis în judecată pentru fapte de corupție ce au prejudiciat bugetul local și tot tu să-l păstorești. E o incompatibilitate morală dacă legea a prevăzut-o doar la funcționarii publici.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Să te lauzi că știi să atragi fonduri europene, dar să nu reușești să pornești investiții, asta înseamnă să fii incompetent!

Marius Parteni

Voi știți…!

Marius Parteni

De ce ApaVital poate şi păşcănenii nu!?

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site