NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie Național

Panică la Delphi: Salariații acuză angajatorul american că îi expune la infecția cu Coronavirus. Peste 2.500 de oameni sunt în pericol

Angajații uneia dintre cele mai mari companii din Iași susțin că sunt puși într-o situație extrem de periculoasă. Aceștia acuză angajatorul Delphi Diesel System că nu a luat măsurile necesare pentru a preveni o situație critică și a refuzat să bage muncitorii în carantină pentru a evita răspândirea virusului. Cei aproape 3.000 de salariați lucrează în trei schimburi, iar mare parte dintre aceștia sunt aduși cu autobuzele din localitățile din județul Iași și Vaslui. Reprezentanții Delphi Diesel System Iași susțin faptul că această companie este în legătură constantă cu Direcția de Sănătate Publică și a luat un set comprehensiv de măsuri prin care se poate garanta siguranța angajaților și reducerea riscului de infectare cu coronavirus

Îngrijorare mare printre salariații celui mai mare angajator privat din Iași. Angajații Delphi Diesel System Iași acuză conducerea companiei că nu a luat măsurile necesare pentru a preveni răspândirea Coronavirus printre angajați și se poate ajunge oricând la o situație extrem de gravă. Ieșenii care lucrează în fabrica din Miroslava susțin că sunt puși într-o situație de risc pentru că se iau măsuri superficiale și nu unele stricte, așa cum se impune în astfel de situații.

„E o situație jenantă și periculoasă în care mă aflu eu și alți aproape 3 mii de oameni. Lucrez în Iași la fabrica Delphi Technologies, adică la privat. Suntem în jur de 3 mii de angajați care lucrăm în 3 schimburi non-stop și deși situația în țară este foarte periculoasă, conducerea fabricii nu are nici cea mai mică intenție de a închide fabrica și să ne bage în carantină pentru a evita răspândirea acestui virus!

Umblă cu tot felul de tertipuri, gen puf-pufuri cu dezinfectant ici-colo și afișe despre «cum să ne spălăm corect pe mâini», adică niște penibilități de 2 lei, în timp ce angajații din birouri stau acasă bine-mersi, pe sistemul că au dreptul și legea le permite să lucreze de acasă în situații de genul. Naveta o facem zilnic dus-întors, cu autobuze puse la dispoziție de fabrică, care sunt full în oricare dintre schimburi, deci un pericol în plus de răspândire a acestui virus periculos”, a spus un angajat din cadrul Delphi Diesel System Iași.

  

Continuarea pe BZI

Advertisements

Related posts

Sute de adolescenţi români, violaţi de preoții homosexuali din Italia. Tinerii, vânduţi ca la târgul de vite

Redacția

Amendat pentru că s-a dus cu mașina la spălătorie. Guvernul permite aceste deplasări

Redacția

Şapte teorii toxice ale conspiraţiei promovate pe internet despre pesta porcină africană din România

Redacția
Încarcă...