NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pagină de Facebook creată de Primăria Pașcani, cu activitățile privind câinii adunați de pe străzi. Apel pentru adopție!

O nouă pagină de Facebook cu numele „Primăria Municipiului Pașcani – Compartimentul de Ecarisaj” a fost creată de instituție, prin intermediul căreia administrația locală dorește să țină la curent cetățenii cu privire la activitățile de ecarisaj.

„Sterilizează, adoptă și nu abandona” este mesajul promovat de administrația locală pe această pagină, idee susținută de asemenea și de primarul Marius Pintilie, în conferința de presă de astăzi, de la sediul primăriei.

„Avem o pagină nouă de Facebook a Primăriei Municipiului Pașcani, cu secțiunea biroului de ecarisaj. În continuare avem câini comunitari pe străzile Pașcaniului. O să încercăm cu această pagină de Facebook să sensibilizăm pășcănenii în așa fel încât ei să înțeleagă că trebuie să sterilizeze animalele pe care le au în proprietate, să ne semnaleze acolo unde sunt probleme apropo de câini comunitari pe stradă și dacă se poate, bineînțeles, să adopte un cățel. Se prind zilnic câini de pe străzile municipiului Pașcani, din păcate situația de la adăpost este destul de gravă, suntem aglomerați acolo. Anticipez că o să avem o problemă în perioada următoare, trebuie să găsim o soluție, așa că invit pe toată lumea să adopte căței. Ce trebuie să înțeleagă fiecare proprietar de animale este că, animalul respectiv trebuie înregistrat la medic, iar proprietarul este răspunzător pentru ceea ce face animalul de companie”, a explicat Marius Pintilie, primarul municipiului Pașcani.

Advertisements

Reamintim că, Primăria Municipiului Pașcani în colaborare cu Asociația Coeur d`Asha demarează o campanie de sterilizare gratuită a animalelor de companie, ce va avea loc sâmbătă, 3 septembrie 2022. Astfel, cetățenii care doresc ca patrupedele lor să beneficieze de sterilizare trebuie să facă o programare la numărul de telefon 0785.289.002. Deținătorii trebuie să aibă la momentul respectiv o copie după cartea de identitate. În ziua sterilizării animalele nu trebuie să fie hrănite!

Advertisements
  

Sterilizarea este extrem de importantă, fiind singura soluție care poate împiedica înmulțirea necontrolată a animalelor de companie.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Vom avea alegeri anticipate la Iaşi:a luat trei ani de inchisoare

Redacția

Încasările din piețe s-au triplat! Șefii Primăriei vorbesc de lipsă de interes și proastă gestionare a activităților din piețe

Marius Parteni

Lucrări de reparaţii la drumurile judeţene! Ce s-a făcut până acum și ce mai urmează!

Redacția
Încarcă...